Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της σεζόν στο θέατρο Πόρτα

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις «Φαρενάιτ 451», «Το σκλαβί» και «Μουσική και Φίλοι» στο θέατρο Πόρτα, για τη θεατρική σεζόν 2018-19. Το θέατρο φιλοξενεί το Library4all, από το Σάββατο 13 έως την Κυριακή 21 Απριλίου, και συγκεντρώνει βιβλία για παιδιά. 

«Φαρενάιτ 451»

Το έργο του Ρέι Μπράντμπερι «Φαρενάιτ 451», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Απριλίου, στο θέατρο Πόρτα.

Σ’ ένα μελλοντικό, ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου τα βιβλία καταστρέφονται, ο πρωταγωνιστής του έργου, διώκτης αρχικά των αντιφρονούντων, μεταστρέφεται, όταν έρχεται σ’ επαφή με τον μυστικό κόσμο των βιβλίων. Πώς μπορεί να σπάσει το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού; Μπορεί η διεκδίκηση της «προσωπικής ανάγνωσης» να προκαλέσει στο σύστημα ρήγματα ελευθερίας;

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Βοηθός φωτιστή: Tracey Gibbs

Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Τσίπουρα

Σχεδιασμός προβολών: Mavra Gidia|Χρυσούλα Κοροβέση & Μάριος Γαμπιεράκης

Κατασκευή κοστουμιών: Olga Evseeva

Σχεδιασμός κομμώσεων: Talkin’ heads

Φωτογραφίες: © Πάτροκλος Σκαφίδας

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της σεζόν στο θέατρο Πόρτα

Παίζουν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Χάρης Τσιτσάκης, Μάνος Γαλανής, Θάνος Λέκκας, Ξένια Καλογεροπούλου


Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 19:30

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 12 ευρώ, Ανέργων 8 ευρώ

«Το σκλαβί»

«Το σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε συν-σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του, την Κυριακή 21 Απριλίου.

Όταν το Σκλαβί, το καινούριο τότε έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο στην ιστορία του Πόρτα, αλλά του θεάτρου εν γένει. Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία, η φήμη του συνεχίστηκε μέσα από την εκδοτική επιτυχία του κειμένου, τις διεθνείς μεταφράσεις του, τις απανωτές βραβεύσεις του, την επιτυχία των τραγουδιών της παράστασης, καθώς και από μια μεγάλη σειρά ανεβασμάτων του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ποτέ, όμως, ως τώρα δεν ξαναπαρουσιάστηκε το Σκλαβί στο θέατρο απ’ όπου ξεκίνησε το ταξίδι του.

Το Σκλαβί φέτος ανέβηκε στο Πόρτα ως ένα ολότελα καινούριο ξανα-διάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά.

Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος – Σοφία Πάσχου

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Μουσική επεξεργασία και διδασκαλία: Νίκος Γαλενιανός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Φωτογραφίες: © Πάτροκλος Σκαφίδας

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της σεζόν στο θέατρο Πόρτα

Παίζουν: Παντελής Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Βάσια Ζαχαροπούλου,  Αυγουστίνος Κούμουλος, Τζωρτζίνα Λιώση, Ντένης Μακρής, Φοίβος Συμεωνίδης

Ημέρα και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:00 και 15:00

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 10 ευρώ, Ανέργων/άνω των 65/ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 8 ευρώ

 

«Μουσική και Φίλοι» 

Η διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση Μουσική και Φίλοι των Burger Project, που έφερε 2η χρονιά τα πάνω κάτω, ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Απριλίου.

Ένα χιουμοριστικό, πολυ-πολιτισμικό ταξίδι, που φανερώνει στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με όχημα τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους, καθώς αναζητούν μαζί με τους ήρωες ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται “παρεόφωνο”!

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της σεζόν στο θέατρο Πόρτα

Μουσική-Σενάριο-Σκηνοθεσία: The Burger Project

Κείμενα: Θάνος Κοσμίδης

Σκηνοθετική υποστήριξη: Γιάννης Σαρακατσάνης

Κοστούμια: The Burger Project

Σκηνικά- Μάσκες -Κούκλες: Playroom

Φωτισμοί: Θάνος Κοσμίδης

Επιμέλεια ήχου: Αντώνης Νικηφόρος

Φωτογραφίες: Θοδωρής Βρανάς, Nick Zarago

Παίζουν: Αλέξης Ιωάννου (κιθάρα, τραγούδι), Θάνος Κοσμίδης (πλήκτρα, τραγούδι), Έλενα Ιωάννου (τύμπανα, φωνητικά), Αλέκος Γεωργουλόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά)

Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 17:00

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, Ανέργων/Άνω των 65 ετών/Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων) 8 ευρώ

Συνεργασία Πόρτα-Library4all

Το Πόρτα στηρίζει την παιδική φιλαναγνωσία και από το Σάββατο 13 έως την Κυριακή 21 Απριλίου φιλοξενεί το Library4all, συγκεντρώνοντας στο φουαγέ του θεάτρου βιβλία για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με σκοπό την υποστήριξη κι ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών.

Γεμίζουμε το Πόρτα με θηρία, μάγισσες, σπαθιά, τέρατα, πειρατές, δράκους και κάθε λογής παραμυθένια πλάσματα και στηρίζουμε όλοι το έργο του Library4all.

Το Library4all είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Λαμβάνοντας ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, τα βοηθά να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη ή να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα συλλογή τους με βιβλία καινούρια ή σε άριστη κατάσταση που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιριών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων. Από το 2013 μέχρι σήμερα, το Library4all έχει προσφέρει περισσότερα από 72.000 βιβλία σε 1.680 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια. Βιβλία τους έχουν ταξιδέψει σε ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, το Κατάρ, την Τιφλίδα, το Cambridge και τη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν δοθεί περισσότερα από 100.000  σε φορείς σε όλη την Ελλάδα. Μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, το Library4all στέλνει συστηματικά βιβλία- κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα- σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα.

Οδηγίες για τα Βιβλία

Τι βιβλία χρειάζονται

Καινούρια ή σχεδόν καινούρια για ηλικίες 5 έως 12 χρόνων

Όχι Εγκυκλοπαίδειες, Σημειωμένα, Σχολικά, Με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, Για χρωμάτισμα, Δραστηριοτήτων για μεγάλους, Βιβλία από εφημερίδες.

Θέατρο Πόρτα

Μεσογείων 59 11526, Αθήνα

Τηλ.: 210 77 11 333

www.porta-theatre.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος