Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – Μια συμβολική χειρονομία της ΕΡΤ

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση απέναντι στη νόσο που αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. 

Μια συμβολική χειρονομία της ΕΡΤ

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά ιατρικά δεδομένα πρακτική, αποτέλεσμα μιας ιδέας που είχε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, θα υλοποιηθεί χάρη στην ανταπόκριση και στη συμβολή της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία θα μπορούν, αν το επιθυμούν, να ακούν στον χρόνο της θεραπείας τους κορυφαία έργα που έχουν μεταδοθεί από το «Θέατρο της Τετάρτης».

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – Μια συμβολική χειρονομία της ΕΡΤ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ – Από τη ραδιοφωνική εκπομπή “Θέατρο της Τετάρτης”. “Ο Ορφέας στον Αδη” του Τενεσί Ουίλιαμς. Από αριστερά, οι Δέσπω Διαμαντίδου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Μελίνα Μερκούρη. Μεταδόθηκε από το ΕΙΡ (23/03/1960).

Η ΕΡΤ διέθεσε με μεγάλη χαρά, γι’ αυτό τον σκοπό, από το Αρχείο της 44 τεκμήρια της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής, που αποτελούν τη μεταφορά κορυφαίων αρχαιοελληνικών τραγωδιών, κλασικού θεάτρου, αλλά και σημαντικών έργων της νεότερης ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», με σκοπό την εξάπλωσή του και σε άλλες κλινικές στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος