13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου (video)

Ένα δεκαήμερο γεμάτο παραστάσεις από φοιτητικές θεατρικές ομάδες Πανεπιστημίων της Ελλάδας, συναυλίες και πρωτότυπα δρώμενα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, περιλαμβάνει το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, το οποίο φέτος φιλοξενείται στην Πάτρα, από τις 13 έως τις 22 Μαΐου.

Με σκοπό την προβολή και την ενίσχυση της θεατρικής και πολιτιστικής κουλτούρας των τοπικών κοινωνιών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώνει το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν 15 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, διοχετεύοντας το πάθος και την ενέργειά τους στη δημιουργία και στην παραγωγή δράσεων «υψηλού πολιτιστικού επιπέδου», με μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους την αγάπη για το θέατρο και την τέχνη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

ΠΕΜΠΤΗ 19/5: Θεατρική Ομάδα Αγρινίου με την παράσταση “Ο Επιθεωρητής”, ώρα 18.00, στο 5ο Λύκειο Πατρών και Θεατρική Ομάδα Επισκέπτες με την παράσταση “Ο Επιθεωρητής”, ώρα 20.30, στο θεατράκι Βιολογικού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5: Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης με την παράσταση “/prəʊɡrɛs/” , ώρα 18.00, στο θέατρο Επίκεντρο και Θεατρική Ομάδα Σκηνή και Σαπούνι με την παράσταση “Στο γάλα των Θεών”, ώρα 21.00, στο θεατράκι Βιολογικού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5: Θεατρική Ομάδα Φυσικού Θεσσαλονίκης με την παράσταση “Γιοι και κόρες”, ώρα 21.00, στο θεατράκι Βιολογικού και Θεατρική Ομάδα Κουίντα με την παράσταση “Εκτός χρόνου”, ώρα 23.59, στο θέατρο Επίκεντρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5: Θεατρική Ομάδα Υποκριτές με την παράσταση “Στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο”, ώρα 18.00, στο θεατράκι Βιολογικού και Θεατρική Ομάδα ΘΕ.Σ.Π.Ι. με την παράσταση “Το μεγάλο μας τσίρκο”, ώρα 21.00, στο θεατράκι Μαρίνας.

13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου (video)Οι βασικοί στόχοι της Ενωσης Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου είναι:

  • Η προαγωγή της ανταλλαγής αντιλήψεων και γνώσεων επί της θεατρικής πράξης καθώς και του διαλόγου μεταξύ θεατρικών φοιτητικών ομάδων σε ό,τι αφορά τη δραματουργία.
  • Η ανάδειξη του πανεπιστημιακού ερασιτεχνικού θεάτρου ως μέσου ποιοτικής συμμετοχικής έκφρασης και δημιουργικής επικοινωνίας.
  • Η δημιουργία ερεθισμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές ώστε να έρθουν σε επαφή με τα θεατρικά δρώμενα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσή τους.
  • Η ενδυνάμωση της πολιτιστικής ανάπτυξης τόσο στις επαρχιακές πόλεις όσο και στα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
  • Η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών των μελών του συλλόγου με την ενεργή συμμετοχή τους.
  • Η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος και της αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων συνεργασίας κι επικοινωνίας μεταξύ των μελών του συλλόγου και μεταξύ των πολιτιστικών μορφωτικών πνευματικών και επιστημονικών συλλόγων της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος