Παραδοσιακό ρόστο (κοκκινιστό) της Νάξου

Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Νάξου. Συνηθιζόταν σε γάμους και πανηγύρια και πάντα σερβιριζόταν με μακαρόνια. Το όνομά του προέρχεται από το ιταλικό «arrosto» που σημαίνει κρέας κοκκινιστό. Ο chef Στέλιος Κορρές ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση” παραδοσιακό, ναξιώτικο ρόστο. 
Υλικά

  • 1 μπούτι χοιρινό περίπου 3 κιλά
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλατοπίπερο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  • Τρυπάμε το κρέας και βάζουμε στις τρύπες από μια σκελίδα σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι Όσο περισσότερο σκόρδο βάλουμε, τόσο πιο νόστιμο θα είναι.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις μεριές το κρέας να ροδοκοκκινίσει καλά.
  • Μετά ρίχνουμε το κρασί και τέλος τον πελτέ, αραιωμένο σε τρία ποτήρια νερό.
  • Το αφήνουμε περίπου 3 ώρες να σιγοψηθεί στην κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

O Στέλιος Κορρές είναι executive chef και δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις εστίασης στη Νάξο.

Παραδοσιακό ρόστο (κοκκινιστό) της Νάξου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος