Παρέμβαση Τραμπ θέλει το Ισραήλ κατά της απόφασης του ΟΗΕ για τον εποικισμό

Ν΄ ασκήσει πιέσεις, προκειμένου ν’ αποτραπεί η έγκριση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του εποικισμού, ζήτησε το Ισραήλ, από τον Ντόναλντ Τραμπ .

Αξιωματούχοι του Ισραήλ επικοινώνησαν με τη μεταβατική ομάδα του Τραμπ σε “υψηλό επίπεδο” μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που έκαναν προκειμένου να πείσουν Αμερικανικούς αξιωματούχους να στηρίξουν την άσκηση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να μην εγκριθεί το σχέδιο απόφασης. Το Ισραήλ ζήτησε την παρέμβαση του Τραμπ, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα σκοπεύει οι ΗΠΑ να απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ζήτησε την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ, ενώ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή στην αιγυπτιακή διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ ν’ αναβάλει την ψηφοφορία. Η ψηφοφορία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες, με το ψήφισμα που προωθούσαν οι Αιγύπτιοι.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου, θεωρεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση προγραμμάτιζε εδώ και καιρό τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σε συνεννόηση με τους Παλαιστίνιους και σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει προκειμένου να “παγιδεύσει” το Ισραήλ στο ακανθώδες ζήτημα των εποικισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος