«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» απευθείας από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου

Το έργο-ορόσημο του πολυβραβευμένου Aμερικανού δραματουργού Edward Albee «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», σε απευθείας μετάδοση από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι, στο Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 9 το βράδυ.

Το έργο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ρεπερτόριο του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται, αυτή την περίοδο, στο Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου, σε μια νέα παραγωγή, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον βρετανικό Τύπο, όχι μόνο για τις έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών της αλλά και για την καλλιτεχνική της αρτιότητα.

Η προβολή της σπουδαίας παράστασης του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας γίνεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ) και ενδείκνυται για άτομα άνω των 12 ετών.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» απευθείας από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου

Στο καστ συμμετέχουν τέσσερις ηθοποιοί με σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους για τις θεατρικές τους ερμηνείες, αλλά και με συμμετοχές σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες. Τον ρόλο της Μάρθας υποδύεται η συγκλονιστική Imelda Staunton [Ιμέλντα Στόντον] (GypsyVera Drake, Harry Potter ), βραβευμένη με Olivier και BAFTA awards, ενώ τον Τζορτζ ενσαρκώνει ο Conleth Hill [Κόνλεθ Χιλ] (Game Of ThronesThe Producers) που έχει κερδίσει και αυτός βραβείο Olivier. Μαζί τους επί σκηνής, δύο αξιόλογοι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: ο Luke Treadaway [Λουκ Τρένταγουεϊ] (The Curious Incident of the Dog in the NightTimeFortitudeThe Hollow Crown), επίσης βραβευμένος με Olivier Award, και η Imogen Poots [Ίμοτζιν Πουτς] (A Long Way DownJane Eyre) που, με το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», κάνει το ντεμπούτο της στο West End.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο James McDonald [Τζέιμς Μακ Ντόναλντ], με μακρά θητεία στο Royal Court, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το σύγχρονο θέατρο και έχει παρουσιάσει δουλειές του στη Νέα Υόρκη, σε θέατρα του Λονδίνου και στο West End.

Το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» είναι μια ακόμη εξαιρετική παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων Νational Theatre Live, τις οποίες προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» απευθείας από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου

Λίγα λόγια για το έργο

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Γράφτηκε στα 1962, πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο Θέατρο Billy Rose της Νέας Υόρκης, βραβεύτηκε με Τόνυ το 1963 και θεωρείται ότι έθεσε σε νέα βάση το μεταπολεμικό αμερικανικό θέατρο. Ο τίτλος του έργου αποτελεί παράφραση του διάσημου τραγουδιού «Ποιος φοβάται τον Μεγάλο Κακό Λύκο;» («Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?») που ακούγεται στη διάσημη ταινία «Τα τρία γουρουνάκια» του Ντίσνεϊ, με τον Άλμπι να αντικαθιστά το όνομα του Λύκου με εκείνο της μεγάλης Βρετανίδας συγγραφέως Virginia Woolf.

Η υπόθεση

Είναι περασμένα μεσάνυχτα στο campus ενός αμερικανικού κολεγίου και, ύστερα από ένα πάρτι, η Μάρθα, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του συζύγου της, Τζορτζ, προσκαλεί στο σπίτι τους έναν νεαρό καθηγητή, τον Νικ, και τη γυναίκα του, Χάνι, για ένα ποτό. Καθώς το αλκοόλ ρέει άφθονο και η αυγή πλησιάζει, ο Τζορτζ και η Μάρθα παρασύρουν το νεαρό ζευγάρι σε ένα ανελέητο τοξικό παιχνίδι. Η κατάσταση θα κλιμακωθεί επικίνδυνα όταν θα πέσουν οι μάσκες και βαθιά κρυμμένες αλήθειες θα βγουν στην επιφάνεια, με καταστροφικές συνέπειες και για τα δύο ζευγάρια.

NT LIVE – «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» («Who’s Afraid of Virginia Woolf?») του Edward Albee (1928-2016)

Συνολική διάρκεια: 3 ώρες περίπου (με διάλειμμα μεταξύ Α΄ και Β΄ Πράξης και σύντομης παύσης μεταξύ Β΄και Γ΄ Πράξης)

Η παράσταση ενδείκνυται για άτομα άνω των 12 ετών

Διανομή

Μάρθα IMELDA STAUNTON

Τζορτζ CONLETH HILL

Χάνι IMOGEN POOTS

Νικ LUKE TREADAWAY

Συντελεστές

Σκηνοθεσία JAMES MACDONALD

Σκηνικά-κοστούμια TOM PYE

Σχεδιασμός φωτισμών CHARLES BALFOUR

Ηχητικός σχεδιασμός & σύνθεση μουσικής ADAM CORK

Παραγωγή SONIA FRIEDMAN PRODUCTIONS

Μέγαρο Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων

15 € και 8 € (φοιτητικά)        

Τηλ.: 210 72.82.333

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος