Πολύχρωμη τούρτα παγωτό

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού. Η τούρτα παγωτό συνοδεύει τα πιο πολλά από τα ζεστά κυριακάτικα τραπέζια μας, τα δροσερά απογεύματα μετά τη θάλασσα, τον απογευματινό καφέ μας… Τη συνταγή μάς δίνει ο πολυβραβευμένος chef Κωνσταντίνος Μουζάκης.

Υλικά για τη βάση μπισκότο

  • 350 γραμμ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
  • 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γραμμ. ζάχαρη μαύρη
  • 4 τεμάχια αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το Παγωτό

  • 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμ. παχύρευστη σαντιγί
  • 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 100 γραμμ. δάκρυ σοκολάτας

Υλικά για το ντεκόρ

  • Κρέμα γάλακτος με λιπαρά 35% -200 γραμμ.
  • Χρώμα Ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο)
  • Μαρμελάδα (φράουλα, ροδάκινο, πεπόνι ή ό,τι γεύση θέλουμε)
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 50 γραμμ.
  • Γλυκό κουταλιού 50 γραμμ.
  • Λευκή σοκολάτα 150 γραμμ.

Τρόπος παρασκευής για τη βάση μπισκότο 

  1. Ξεκινάμε και φτιάχνουμε τα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε μέσα σε δύο τσέρκια στρογγυλά την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα που είναι είδη σε τοποθετημένη λαμαρίνα με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το τσέρκι.

Τρόπος παρασκευής για το παγωτό 

  1. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το παγωτό μας άλλο τόσο!
  2. Μετά τα τοποθετούμε σε μπολ τις αρεσκείας μας και το τοποθετούμε στην κατάψυξη αφήνοντας τα 10 ώρες.

Τρόπος παρασκευής του ντεκόρ 

  1. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την κάνουμε σαντιγί.
  2. Παράλληλα χωρίζουμε σε 4 μπολ τη σαντιγί και προσθέτουμε χτυπημένες τις μαρμελάδες τις αρεσκείας μας, εκτός από ένα μπολ που το αφήνουμε ως έχει (λευκό), ενώ τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα και ελαφρά.
  3. Σε 4 μικρά μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που έχουμε ρίξει.

Λευκή σοκολάτα

  1. Λιώνουμε πολύ καλά τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ή μεμβράνη, και κάνουμε σχέδιο με το κουτάλι της αρεσκείας μας, π.χ. δάκρυ.
  2. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί σαν σχήμα. Κατά προτίμηση 16 τεμάχια για τα τοιχώματα τις τούρτας.
  3. Για το ντεκόρ στο τέλος, χρησιμοποιούμε γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Τελικό στάδιο -μοντάρισμα της τούρτας παγωτό 

  1. Παίρνουμε ένα τσέρκι και τοποθετούμε στη βάση το μπισκότο μας.
  2. Προσθέτουμε το μισό παγωτό βανίλια, απλώνοντας ομοιόμορφα, και από πάνω τοποθετούμε τη δεύτερη βάση μπισκότο και ξαναπλώνουμε ομοιόμορφα το άλλο μισό παγωτό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  3. Μετά 2 ώρες το παγωτό μας το βγάζουμε από το τσέρκι και αρχίζουμε το μοντάρισμα με τις χρωματισμένες σαντιγές όπως μας αρέσει, ρίχνοντας από πάνω το γλυκό κουταλιού τις αρεσκείας μας και τέλος πασπαλίζουμε με τις χρωματιστές ζάχαρες.
  4. Τέλος, στο τοίχωμα της τούρτας παγωτό μοντάρουμε τα σχέδια της λευκής σοκολάτας.
  5. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και η τούρτα παγωτό μας είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε.

* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015″, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος