Ψητές πιπεριές με πλιγούρι, βελουτέ κολοκύθας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Για όσους νηστεύουν μόνο το κρέας κι όχι τα γαλακτοκομικά, ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ένα νόστιμο πιάτο, θρεπτικό και ελαφρύ: ψητές πιπεριές με πλιγούρι, βελουτέ κολοκύθας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά

  • 5-6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή έτοιμες ψημένες

Για το πλιγούρι: 

  • 1 ποτήρι πλιγούρι μέτριο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γραμμ. κολοκύθα καθαρισμένη και ζεματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη βελουτέ:

  • 200 γραμμ. κολοκύθα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 πατάτες
  • 60-70 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: 

  • 100 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγο άνηθος
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
  • Αλάτι
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο με λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ξεφλουδίζονται.
  • Βάζουμε το νερό με τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το πλιγούρι.
  • Αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος μέχρι το πλιγούρι να πιει όλα τα υγρά.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να αλατοπιπερώσουμε.
  • Σε ένα τσέρκι ή βάζουμε τις πιπεριές που έχουμε ψήσει και ξεφλουδίσει και έπειτα με ένα κουτάλι τοποθετούμε το πλιγούρι.
  • Τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 για 5 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για τη βελουτέ, εκτός από την κρέμα γάλακτος, να βράσουν και όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
  • Σερβίρουμε ανάλογα με το γούστο μας και συνοδεύουμε με ένα καλής ποιότητας μοσχοφίλερο.

Ο Λάζαρος Κολαξής είναι sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εργαστεί ως μάγειρας στα ξενοδοχεία «Ναυσικά» του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο «Saint George Lycabetus» και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Έχει λάβει μέρος σε δύο πανελλαδικούς διαγωνισμούς μαγειρικής του chef club, με αντίστοιχα μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).

Ψητές πιπεριές με πλιγούρι, βελουτέ κολοκύθας και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος