Ρέθυμνο: Ασφυκτικό το πρόβλημα στέγασης – Πρωτοβουλίες του Δήμου

Εντείνονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ρεθύμνου να δοθεί έστω μερική απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα στέγασης φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών κυρίως, μετά από τις ασφυκτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ενοικίαση κατοικίας.

Ο Γιώργος Μαρινάκης προτείνει να καταρτίσουν οι δήμοι τοπικά ρυμοτομικά σχέδια, δεδομένου ότι η Δημοτική Αρχή Ρεθύμνου διατίθεται να προχωρήσει σε ανέγερση ξενώνων, όπως και νέων υποδομών για το ΕΛΜΕΠΑ.

Παράλληλα, προχωρά ο σχεδιασμός για πειραματικά σχολεία και μουσικό σχολείο στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου δίπλα στον οικισμό του Γάλλου, ώστε και οι φοιτητές να μπορούν ευκολότερα να ερευνούν την εκπαιδευτική κοινότητα και να εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα ακαδημαϊκά πρότυπα στην παιδεία. Οι μελέτες επικαιροποιούνται με πόρους της περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, αναφορικά με τις σχολικές εγκαταστάσεις στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, θα επαναχτιστούν εκ βάθρων, αφού πρώτα κατεδαφιστούν, καθώς κρίνονται ακατάλληλες, ενώ παράλληλα, κλιμακώνονται οι διεργασίες για νέα σχολεία σε Άδελε και Ρουσσοσπίτι στόχο να αποκεντρώνεται η εκπαίδευση και οι υποδομές της από το στενό αστικό περιβάλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος