Ρέθυμνο: Δημοπρατείται το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Σκαλέτας προϋπολογισμού 4.395.000 €

Τη δημοπράτηση του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Σκαλέτας», προϋπολογισμού 4.395.000 ευρώ, ενέκρινε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ρέθυμνο: Δημοπρατείται το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Σκαλέτας προϋπολογισμού 4.395.000 €

Το εν λόγω έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ύστερα από σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τα απαραίτητα εξωτερικά και εσωτερικά λιμενικά έργα για την λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου, την ανάπλαση και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος κοινόχρηστου χώρου μέχρι την οριοθετημένη γραμμή της παραλίας, τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης για τα παραβάλλοντα σκάφη καθώς και του γενικού φωτισμού και ύδρευσης του αλιευτικού καταφυγίου.

Ο χαρακτήρας του λιμένα θα είναι κυρίως αλιευτικός. Αποτελεί μικρής κλίμακας λιμενική εγκατάσταση, η οποία εξυπηρετεί πρωτίστως επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Στον χερσαίο χώρο του παραλαμβάνονται και διακινούνται αλιεύματα, τα οποία προέρχονται από τις παράκτιες και υπερπόντιες δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν, ο λιμενίσκος χαρακτηρίζεται ως αλιευτικό καταφύγιο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι κοινές προσπάθειες ετών, Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου Ρεθύμνης και κυρίως του Λιμενικού Ταμείου είχαν αίσια κατάληξη. Η οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου του αλιευτικού καταφυγίου της Σκαλέτας. Με την κατασκευή των προτεινόμενων έργων θα επιλυθεί το πρόβλημα του ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών της περιοχής, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε και προκαλούσε δυσχέρεια σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ασχολείται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά με την αλιεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος