Ριζότο με ρόκα και τυρί Μετσόβου

Το τυρί Μετσόβου είναι εξαιρετικά νόστιμο, φυσικά πιπεράτο και προορίζεται να φαγωθεί ως έχει με ψωμάκι συνοδεία τσίπουρου. Στη συγκεκριμένη συνταγή που μας δίνει ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος, το γίδινο τυρί Μετσόβου απογειώνει ένα ριζότο και το κάνει εξαιρετικό!

Υλικά

  • 300 γραμμ. ρύζι arborio ή carnaroli
  • 100 γραμμ. ρόκα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 600 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 150 γραμμ. τυρί Μετσόβου γίδινο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και, σε μια ανοιχτή κατσαρόλα, το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Αφαιρούμε το ρύζι σε ένα σκεύος για να κρυώσει.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το ρύζι και μαγειρεύουμε με τον ζεστό ζωμό, προσθέτοντας λίγο λίγο το υγρό στο ριζότο μας.
  • Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί περίπου 12-13 λεπτά.
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί τριμμένο και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με το υπόλοιπο τυρί και φύλλα ρόκας.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος