Συριανό Καρναβάλι 2016, με εκπλήξεις και πρωτοτυπίες

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να χορέψουν στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού 2016, παρέα με τον Γεώργιο Σουρή και τα “Ζεϊμπέκια”. Στη Σύρο η παράδοση παντρεύεται με τη σάτιρα σε ένα πελώριο σεργιάνι, σκορπίζοντας κέφι και χαρά σε ντόπιους και επισκέπτες.


Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού 2016 ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου 2016, ενώ περιλαμβάνει πολλές πρωτοτυπίες που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και το ξεφάντωμα του Καρναβαλιού.

Για πρώτη φορά φέτος παρουσιάζονται στολές και μικρή παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στο κέντρο της Ερμούπολης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι εκδηλώσεις εξαπλώνονται και στα όμορφα χωριά του νησιού, ώστε να παρασυρθεί όλο το νησί από τη ζωντάνια των καρναβαλιστών.

Στο πλαίσιο του φετινού Συριανού Καρναβαλιού 2016, το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 για ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών animation για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι οι δύο παρελάσεις των καρναβαλικών ομάδων:

  • Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στην Άνω Σύρο αναβιώνει το έθιμο των Ζεϊμπεκιών.
  • Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα στην Ερμούπολη. Παρουσιαστές ο Γιώργος Ρούσσος, η Μαριάννα Βακονδίου και guest star η παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη. Μετά τη βράβευση των νικητών, ένα ξέφρενο πάρτι ξεκινά και το θερμόμετρο ανεβαίνει με το δυναμικό μουσικό συγκρότημα ONIRAMA, σε μια συναυλία γεμάτη ένταση και χρώματα.

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου, Ασπασία Κακολύρη

Συριανό Καρναβάλι 2016, με εκπλήξεις και πρωτοτυπίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος