Στο Μέγαρο Μαξίμου για μία ώρα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών (video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε μια ώρα, συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς και η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων Μεγάλης Βρετανίας- ΕΕ μετά το Brexit, καθώς οι περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η προσφυγική κρίση.

Τον Μπόρις Τζόνσον συνόδευσε στην έξοδο του Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν θερμή χειραψία. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε χωρίς δηλώσεις, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από συνεργάτιδα του, ο κ. Τζόνσον αναχωρεί για τη Βρετανία.

Τις στενές σχέσεις Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Μπόρις Τζόνσον. Οι δύο υπουργοί είχαν μία εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις στην μετά Brexit εποχή, το Κυπριακό, τη Συρία, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα συναντηθεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος