Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε… Ταλιατέλες με πέστο μαϊντανού

Αυτή την περίοδο μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε… Μια νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή για πέστο με μαϊντανό αντί για βασιλικό, και αμύγδαλο, που συνοδεύει τέλεια τα ζυμαρικά, μας δίνει ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος.

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων κομμένες σε λωρίδες
  • 5 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών ή το νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο παγωμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Για το πέστο μαϊντανού

  • 1 μάτσο μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα καβουρδισμένο και σπασμένο
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε… Ταλιατέλες με πέστο μαϊντανού

Εκτέλεση

  • Ζεματάμε τα φύλλα του μαϊντανού σε νερό που βράζει για 1΄. Σουρώνουμε και παγώνουμε καλά, με τρεχούμενο νερό ή παγάκια. Στεγνώνουμε καλά.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το πέστο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες τους, κρυώνουμε και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ανοιχτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι για 3-4΄ σε δυνατή φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό από τα ζυμαρικά.
  • Βράζουμε για 5΄ και προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το πέστο και τα ντοματίνια κι ανακατεύουμε απαλά.
  • Μαγειρεύουμε για 2-3΄ ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και δένουμε με βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Σερβίρουμε και τελειώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε έξτρα τυρί.
  • Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για περιοδικά μαγειρικής και ιστότοπους. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων, είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος