Ταξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο

Διακοπές με αυτοκίνητο. Αν συνεπιβάτης μας είναι και ένα μωρό, τότε απαιτείται ένας καλός σχεδιασμός και πρόβλεψη πριν ξεκινήσουμε. Η καλή οργάνωση του ταξιδιού είναι σημαντική, γιατί γλιτώνουμε χρόνο και έχουμε σιγουριά.

Στόχος είναι το μωρό μας να αυταπασχοληθεί στο αυτοκίνητο, ο/η οδηγός να οδηγήσει ξεκούραστα και με ασφάλεια και οι συνεπιβάτες να ταξιδέψουν ήρεμοι.

Σχεδιασμός ταξιδιού με αυτοκίνητο:

  • Συμβουλευόμαστε οδικούς χάρτες. Τσεκάρουμε σε ποια σημεία της διαδρομής μαςΤαξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο υπάρχουν πάρκινγκ, πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια, καφετέριες.
  • Καλό θα είναι να προμηθευτούμε προπληρωμένη κάρτα διοδίων, ώστε να μην καθυστερήσουμε σε κάποια ουρά οχημάτων.
  • Έχουμε κάνει ήδη κράτηση σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο πριν ταξιδέψουμε. Με ένα μωρό, το να ψάχνεις κατάλυμα τελευταία στιγμή είναι τεράστια ταλαιπωρία.
  • Αν το ταξίδι είναι μακρύ, το μωρό θα θελήσει να γευματίσει. Έχουμε μαζί μας σε ψυγειάκι το φαγητό του ή το γάλα του και τα ζεσταίνουμε με το ειδικό εξάρτημα που συνδέεται με το αυτοκίνητο και το οποίο έχουμε προμηθευτεί από κατάστημα με είδη αυτοκινήτου ή βρεφικό πολυκατάστημα.
  • Τα μωρά (και τα παιδιά) ταξιδεύουν πάντα στο ειδικό καθισματάκι που τοποθετούμε στο πίσω κάθισμα. Για να το βλέπουμε από τη θέση του οδηγού ή του συνοδηγού, τοποθετούμε το ειδικό καθρεπτάκι στο πίσω κάθισμα.  
  • Προμηθευόμαστε παιχνίδια με δραστηριότητες για μωρά που τοποθετούνται στο κάθισμά του.
  • Έχουμε μαζί μας CD με παιδικά τραγούδια.  
  • Δίπλα στο βρεφικό κάθισμα αφήνουμε αρκετό κενό χώρο ώστε, αν χρειαστεί, ο συνοδηγός να καθίσει εκεί και να κάνει παρέα στο μωρό, να το απασχολήσει, να του δώσει νερό κ.λπ.
  • Έχουμε μαζί μας την τσάντα του μωρού με τα απαραίτητα: πάνες, μωρομάντιλα, αλλαξιέρα ταξιδιού, αποστειρωμένες γάζες, φυσιολογικούς ορούς, μια αλλαξιά ρούχα, σαλιάρες, χαρτομάντιλα, κουδουνίστρες.

Ταξιδεύοντας με μωρό στο αυτοκίνητο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος