«Θάλαμος αρ. 6» – Μια παράσταση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Η παράσταση «Θάλαμος αρ. 6» παρουσιάζεται το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου.

Το Εθνικό Θέατρο πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνιο το πρώτο Θεατρικό Εργαστήριο στις φυλακές Κορυδαλλού, με συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες και παρουσίασε το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Τρικυμία», μια παράσταση-εμπειρία για συμμετέχοντες και θεατές.

«Θάλαμος αρ. 6» – Μια παράσταση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και με το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Το ερευνητικό αυτό εργαστήριο αντλεί φέτος έμπνευση από τον συγγραφέα Άντον Τσέχοφ και παρουσιάζει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού σιδηρουργείου των φυλακών μια διασκευή της νουβέλας του, «Θάλαμος αρ. 6».

Οι πρόβες διήρκεσαν 10 μήνες, όπου οι ηθοποιοί – κρατούμενοι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Στρατή Πανούριου, διασκεύασαν το έργο του Τσέχοφ, χρησιμοποιώντας προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες.

«Θάλαμος αρ. 6» – Μια παράσταση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Στάθης Λιβαθινός, σημειώνει: Μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Τσέχοφ -όπως και πέρυσι με τον Σαίξπηρ– ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης.

Διασκευή, μουσική επιμέλεια: Θεατρική Ομάδα Κ.Κ. Κορυδαλλού
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Σκηνική, ενδυματολογική επιμέλεια: Διονύσης Ξαξίρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιολάντα Κωνσταντινίδου (Κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού)
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης
Σκίτσο: Νίκος Σιμάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος