Τίτλοι Περιφέρειας 13-7-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις των Περιφερειακών Σταθμών σε τίτλους.

Αιγαίο

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός νέου ναυαγίου σήμερα το πρωί ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, όταν αναποδογύρισε βάρκα με πρόσφυγες που έρχονταν στη Λέσβο.

Χανιά

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στα Χανιά η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων τους πρώτους μήνες του 2016. Το προχθεσινό εργατικό δυστύχημα στο Βιοτεχνικό Πάρκο, με θύμα ένα 25χρονο αλλοδαπό εργάτη, προκάλεσε την αντίδραση τοπικών φορέων και συνδικάτων.

Πύργος

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι τοπικοί φορείς εξαιτίας της μη ύπαρξης πυροσβεστικών αεροσκαφών «Κάναντερ» στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας, σε μια περιοχή από τις πλέον επικίνδυνες για πυρκαγιές.

Καβάλα

Την τελευταία του πνοή άφησε στη θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής Καβάλας 19χρονος στρατιώτης. Υπηρετούσε σε μονάδα του νομού Ξάνθης.

Κοζάνη

Προσπάθεια για την αποπληρωμή του ήμισυ των οφειλών της ΔΕΗ προς τις εργοληπτικές εταιρείες, μέχρι το τέλος του μήνα καταβάλλει η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανο Παλαβό.

Κέρκυρα

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 1000 κερκυραίοι ελαιοπαραγωγοί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κομοτηνή

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης για την υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλείται η «μετατροπή» της Α.Ε.Π.Ι. σε ελεγκτική αρχή και αποκαθίσταται οριστικά η νομιμότητα στα θέματα αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Βόλος

Εκατό οι αιτήσεις ακούσιας νοσηλείας σε μονάδες ψυχικής υγείας στον Βόλο. 44χρονος τα έκανε γυαλιά-καρφιά στο νοσοκομείο.

Ρόδος

Η υποχρηματοδότηση της περιοχής, η ελλιπής στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν στη συνάντηση των εννέα βουλευτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Αποφασίστηκε συντονισμός και κοινό πλαίσιο δράσης.

Τρίπολη

Πραγματοποιούνται από τον υπουργό Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τα εγκαίνια της Συνδετήριας Οδού της Μεγαλόπολης, στο δρόμο “Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα”.

Πάτρα

Έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο, και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα, τόνισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ Πάτρας.

Λάρισα

Εξελίξεις αναμένονται σύντομα στην υπόθεση της παραχώρησης ανενεργών εκτάσεων του στρατοπέδου Τζήμα, στον δήμο Λαρισαίων, όπως προέκυψε από τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη με το αρμόδιο υπουργείο.

Ζάκυνθος

Τις κατάλληλες ενέργειες ώστε το ρεύμα Κορεατών τουριστών που ήδη επισκέπτεται τη Ζάκυνθο αφενός να αυξηθεί και αφετέρου να επεκταθεί και στα άλλα Ιόνια Νησιά, προωθεί, όπως δήλωσε, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος.

Ορεστιάδα

Στο πακέτο Γιούνκερ αποφάσισε να εντάξει τις υπολειπόμενες υποδομές του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης η κυβέρνηση. Οι υποδομές αφορούν την οδική σύνδεση με την Εγνατία οδό και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 276 εκατομμυρίων ευρώ.

Καρδίτσα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία του δήμου Καρδίτσας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκo, προκειμένου να συζητηθεί ο συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σέρρες

Μέσω προγραμμάτων θα γίνει η προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς κατά την επίσκεψή του σε Σέρρες και Αμφίπολη.

Φλώρινα

Mέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – π. Γ.Δ.Μ. χρηματοδοτούνται οι συμπληρωματικές εργασίες στον παλιό Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας, που υπολογίζεται να είναι επισκέψιμος, έχοντας νέα μορφή, τον επόμενο μήνα.

Ιωάννινα

Για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, η πόλη των Ιωαννίνων θα μετατραπεί σε ένα θερινό σινεμά στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ θερινού Κινηματογράφου σε δρόμους και πλατείες της πόλης.

Καλαμάτα

Με την εντυπωσιακή παραγωγή «Links» του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Αντώνη Φωνιαδάκη ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος