«Το τσιγγάνικο ποίημα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η παράσταση «Το τσιγγάνικο ποίημα» παρουσιάζεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Η πολύγλωσση και διανθισμένη με ιστορικά στοιχεία παράσταση εμπνεύστηκε από το έργο «Τsigan, The Gypsy Poem» της Cecilia Woloch, της διάσημης, ρόμικης καταγωγής, Αμερικανίδας ποιήτριας. Μια σύγχρονη, πανανθρώπινη ελεγεία για τη μοίρα των Τσιγγάνων, ένας στοχασμός πάνω στον έρωτα, την περιπλάνηση, την αγάπη, την ελευθερία, την αιωνιότητα. Η παράσταση, στην οποία ακούγονται ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρομανί, συνοδεύεται από ελληνικούς υπέρτιτλους.

Νότες, λέξεις και κίνηση παντρεύονται σε ένα μουσικοποιητικό δρώμενο, με βασική ερμηνεύτρια την Αναστασία Πολίτη, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο πρωτοπορίας Σαράν Αλεξαντριάν της Εταιρείας Γάλλων Λογοτεχνών, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην Ελλάδα. Η ίδια υπογράφει, επίσης, τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Την πλαισιώνουν ο κιθαριστής Χρήστος Αδαμόπουλος, το Πολυφωνικό Συγκρότημα Ήπειρος του Βαγγέλη Κώτσου και ο χορογράφος–χορευτής Errik Noūr.

«Το τσιγγάνικο ποίημα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την τελευταία ημέρα των παραστάσεων (25/10), στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 18:00, φιλοξενείται, επίσης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η εκδήλωση–συζήτηση «Οι Έλληνες Ρομά σήμερα», που διοργανώνεται από την καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα/Compagnie Erinna (Paris).

Συμμετέχουν οι ομιλητές: Κατερίνα Γιάντσιου, τέως ειδική γραμματέας κοινωνικής ένταξης των Ρομά του YΠΕΚΑΑ, Αλεξάνδρα Καραγιάννη, επιστημονική συνεργάτιδα Συμβουλίου της Ευρώπης, Νομικός ρόμικης καταγωγής, Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά–ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Μανώλης Ράντης από την Hellenic Roma Action–HEROMACT (MKO), Κώστας Παϊτέρης, πρόεδρος Ένωσης Διαμεσολαβητών Ελλήνων Ρομά και συνεργατών τους και ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του ΥΠΕΚΥ.

Συντελεστές:

Σύλληψη, μετάφραση, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Αναστασία Πολίτη

Κιθάρα: Χρήστος Αδαμόπουλος

Συμμετοχή: Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου, του Βαγγέλη Κώτσου

Χορογραφία–Χορός: Errik Noūr

Σκηνογραφία: Αngela Biancofiore

Κοστούμια: Olga Karpinsky

Ακουσματική μουσική: Philippe Blanchard, με τις ηχογραφημένες φωνές των: Serge Blanchard, Konstantinos Graham, Cecilia Woloch, Nautilus-Faverges

Καλλιτεχνική συνεργασία: Jennifer Bocquentin, Μαύρα Σαραντοπούλου, Julie Ward, Jack Ward–Burton

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Francesca Bartellini

Διάρκεια παράστασης: 110’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 7€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 10€, 15€

Πληροφορίες & εισιτήρια: 210 7282333

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

www.megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος