«TOC TOC πάλι… πάλι…» στο Θέατρο Ήβη

Η ψυχοθεραπευτική κωμωδία «TOC TOC» επανέρχεται ανανεωμένη για ένατη θεατρική σεζόν, με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «πάλι πάλι» και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00, στο θέατρο Ήβη. 

Ο Κώστας Σπυρόπουλος που σκηνοθετεί, παίζει, οργανώνει και διασκευάζει το γαλλικό θεατρικό έργο του Laurent Baffie από την πρώτη φορά που ανέβηκε στην Ελλάδα, συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της ελληνικής παράστασης. Ο ταξιτζής Βασίλης Δαμπάογλου για τους φίλους Bill Dab ή αλλιώς Ομάρ Ταρίφ κάνει μια ακόμα στάση με το ταξί του στο θέατρο Ήβη για αυτή τη σεζόν. Ο χαρακτήρας του εκκεντρικός αλλά και συγκινητικά ανθρώπινος μας θυμίζει πως ο αυτισμός από τον οποίο πάσχει καθώς και το τικ της αριθμομανίας δεν τον αφήνουν να περιθωριοποιηθεί από το σύνολο.

Ο Δημήτρης Σταρόβας συμμετέχει επίσης για 3η θεατρική σεζόν, έχοντας έναν από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παράσταση. Ο ρόλος που υποδύεται ο εν λόγω, πάσχει από το σύνδρομο Gilles de LaTourette ή αλλιώς το σύνδρομο της κοπρολαλίας. Ο πάσχων στην προκειμένη περίπτωση βρίζει, γαβγίζει και κάνει άσεμνες χειρονομίες χωρίς όμως να το συνειδητοποιεί. Κάθε φορά που βρίζει αισθάνεται ντροπή και αμηχανία για αυτό που του συμβαίνει. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σύνδρομα, δεν θεραπεύεται σχεδόν ποτέ και έχει έντονα το αίσθημα του θυμού.

Η Χρύσα Ρώπα αναλαμβάνει έναν ρόλο έκπληξη, ο οποίος είναι σχεδιασμένος ώστε να ρέει και να αναπλάθεται ταυτόχρονα μέσα από την εκρηκτικότητα και τη χειμαρρώδη τεχνική της στην υποκριτική τέχνη της εν λόγω ηθοποιού. Το σύνδρομο που «ντύνει» τον συγκεκριμένο ρόλο ονομάζεται «πάλι-πάλι» και αφορά την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή της παλιλαλίας. Ταυτόχρονα ο ίδιος ρόλος πάσχει και από το σύνδρομο του Παλιμπαιδισμού ή αλλιώς σύνδρομο Πίτερ Παν. Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο σύνδρομο ως ψυχοπαθολογική κατάσταση, οι συναισθηματικές συνέπειες που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορούν να οδηγήσουν σε κρίση ταυτότητας καθώς και σε προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Συντελεστές

Διασκευή-απόδοση κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος-Κατερίνα Μπέη

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου–Στεφανία Λυμπεροπούλου

Φωτογράφος: Μανώλης Χιώτης

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Video: Δημήτρης Γκάνιος

Artwork: Κατερίνα Νικολαΐδη

Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσογιάννος

Β΄ βοηθοί σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου–Νάντια Καφετζή

Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Χρύσα Ρώπα, Δημήτρης Σταρόβας, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Στέλλα Κωστοπούλου, Εβελίνα Καραπάνου

Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Ημέρες και ώρα παράστασης: κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α €25, Ζώνη Β €20, Ζώνη Γ €15

Θέατρο Ήβη

Σαρρή 27, Αθήνα

Τηλ: 210 3216382

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος