«Τρέξε με τον σκύλο σου» στην Καβάλα (ωραία ιδέα!) -video

Με μικρούς και μεγάλους, μαζί με τα σκυλάκια τους, γέμισε το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 το Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας. Αρκετοί Καβαλιώτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να τρέξουν σε αγώνα με τα κατοικίδιά τους, να διασκεδάσουν και (γιατί όχι;) να κερδίσουν δωράκια και τροφή για τους τετράποδους φίλους τους. Η πρόσκληση προήλθε από την διαρκώς ανήσυχη ομάδα των εφήβων εθελοντών «ACTION TEAM».

«Τρέξε με τον σκύλο σου» στην Καβάλα (ωραία ιδέα!)  -video

Το κέφι και η αποφασιστικότητα των νέων για αυτή την ιδέα υπερνίκησε εμπόδια και αρνήσεις και «έβαλε στο παιχνίδι» ακριβώς όσους χρειάζονταν για μια επιτυχημένη διοργάνωση.  

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος των εφήβων που επί ένα μήνα προετοίμαζαν την εκδήλωση με την παραμικρή λεπτομέρεια. Μέσω του διαδικτύου, με αφίσες στους δρόμους, μέσα από τα ΜΜΕ. Και πέτυχαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των φιλόζωων -και όχι μόνο.

Δείτε στο video την εκκίνηση 

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, 35 έφηβοι ηλικίας 14-22 ετών, ξεχύθηκαν στο Πάρκο Φαλήρου, έστησαν τα περίπτερα, τη μικροφωνική, το βάθρο των νικητών και οργάνωσαν το χώρο των αγώνων. Καθένας είχε τη δική του ευθύνη.

Κοντά τους βρέθηκαν:

    • Το Φιλοζωικό Σωματείο της Καβάλας “Αίσωπος” με περίπτερο ενημέρωσης για το έργο του και με ενημερωτικά φυλλάδια για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί κάποιος για να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο.
    • Εταιρία εκπαίδευσης σκύλων για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το λόγο που θα ήταν καλό να εκπαιδεύουν οι ιδιοκτήτες τα κατοικίδια τους.
    • Το κτηνιατρείο της Ελισάβετ Χριστοφόρου στον Βύρωνα προκειμένου να προσφέρει ιατρική βοήθεια στα κατοικίδια σε περίπτωση ατυχήματος.
    • Ο σύλλογος “Πνοή” που είναι πάντα αρωγός στις δράσεις της ομάδας.
    • Γνωστή εταιρία τροφής κατοικίδιων που πρόσφερε τα έπαθλα και γεύματα στην φιλοζωική της πόλης για τα αδέσποτα.

Στο video η Δέσποινα Αβραμίδου, πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου “ΑΙΣΩΠΟΣ” μιλάει για τη συμμετοχή των φιλόζωων στη δράση «Τρέξε με τον σκύλο σου».

Συγχρόνως γίνονταν δράσεις για τα μικρά παιδιά, ζωγραφική, face painting κ.ά.

«Τρέξε με τον σκύλο σου» στην Καβάλα (ωραία ιδέα!)  -video

Ο κόσμος που διαθέτει κατοικίδια ζώα ανταποκρίθηκε πλήρως. Με φόρμες και αθλητικά παπούτσια έκαναν τη διαδρομή μαζί με τα σκυλάκια τους, άλλοι τρέχοντας, άλλοι περπατώντας, όλοι με το χαμόγελο της προσπάθειας για κάτι διαφορετικό.

Οι συμμετοχές για τον αγώνα ξεπέρασαν τις 100! Έγιναν εννέα αγώνες ανάλογα με την κατηγορία σκύλου. Οι τρεις πρώτοι από κάθε αγώνα κέρδισαν δώρα για τα σκυλάκια τους.

Νικητές όμως ήταν οι ίδιοι οι διοργανωτές, τα μέλη της Action Team. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση του επικεφαλής της ομάδας, Νίκου Βουγιούκα μετά το τέλος του αγώνα. «Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να διοργανώσουμε ακόμη και την πιο απλή εκδήλωση;»

Στο video η Χαρά Καρασταμάτη, μέλος της Action Team, δίνει λεπτομέρειες για τη δράση «Τρέξε με τον σκύλο σου».

Όμως, η ορμή και αποφασιστικότητα των νέων δεν ανακόπτεται εύκολα, όπως απέδειξαν για άλλη μια φορά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια μάζεψαν τα περίπτερα, καθάρισαν τον χώρο και βγήκαν στην πόλη να κατεβάσουν τις αφίσες που είχαν τοποθετήσει…

«Τρέξε με τον σκύλο σου» στην Καβάλα (ωραία ιδέα!)  -video

Εικονολήπτης: Πέτρος Νικολαϊδης

Ρεπορτάζ από την Καβάλα: Ρένα Πανταζόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος