Τελευταίες παραστάσεις για τη «Βούβα» στο Σύγχρονο Θέατρο

Η «Βούβα», ένα σύγχρονο ελληνικό έργο της Ελένης Γκασούκα, παρουσιάζεται, για δύο τελευταίες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της ίδιας, στο Σύγχρονο Θέατρο, στις 22 και στις 23 Ιανουαρίου.

Τελευταίες παραστάσεις για τη «Βούβα» στο Σύγχρονο ΘέατροΛίγα λόγια για το έργο

Το έργο πραγματεύεται την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που εκτός από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες.

Οι εφιάλτες (βραχνάδες, μόρες), που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δυο ηρώων και άλλοτε αλληγορικές μορφές που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων με την μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων ή ακόμα και πιέσεων που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, στήνουν τον χορό και αναλαμβάνουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.

Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.

Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους παίρνοντας λάθος αποφάσεις.

Τελευταίες παραστάσεις για τη «Βούβα» στο Σύγχρονο ΘέατροΠαίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη

Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Αθήνα 118 54

Τηλ. 21 0346 4380

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη 21.15

Τιμές εισιτήριων: Κανονικό 16 ευρώ και μειωμένο 12 ευρώ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος