Wheeling2help – Λάβετε μέρος στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην Τεχνόπολη

Το Wheeling2help, η μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και την ενημέρωση των νέων για την αναπηρία αλλά και σε άλλα κοινωνικά θέματα, μάς προσκαλεί όλους να αναλάβουμε… δράση και να περάσουμε μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη θετική ενέργεια και πολλά χαμόγελα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη.

Ειδικότερα, η οργάνωση ethelon, μαζί με την εθελοντική ομάδα Wheeling2help, διοργανώνουν τη Μεγαλύτερη Γιορτή Εθελοντισμού στην Αθήνα, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την αναπηρία, την υγεία, τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Wheeling2help – Λάβετε μέρος στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην Τεχνόπολη
Οι ποδηλάτες του wheeling2help υπό την σκέπην του Λέοντος της Αμφίπολης. (φωτ. από το facebook της ομάδας)

Παιδιά, νέοι και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσω της συμμετοχής τους σε διαδραστικές, ψυχαγωγικές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως:

  • Δραστηριότητες σχετικές με την αναπηρία
  • Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες
  • Αθλητικές δράσεις από συλλόγους/σωματεία
  • Δράσεις σχετικές με την υγεία
  • Δράσεις σχετικές με την τέχνη, με εικαστικά προγράμματα, θεατρικό του δρόμου
  • Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) συμμετέχει στη Γιορτή Εθελοντισμού, διοργανώνοντας την ανοιχτή συζήτηση εξοικείωση με την αναπηρία “Wheeling2talk“.

Στόχος η δημιουργία «αντανακλαστικών» και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης, καθώς και η προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία όλων των πολιτών. Τον διάλογο θα συντονίσουν από τον ΣΚΕΠ οι δύο motivational speakers με αναπηρία, Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Στέφανος Βούρος.

Δείτε περισσότερα για τη γιορτή και το πρόγραμμα εδώ

Wheeling2help – Λάβετε μέρος στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην Τεχνόπολη
Στιγμιότυπα από τη δράση “Γίνε και συ αμαξίδιο” στο πλαίσιο του Wheeling2Help στην Κομοτηνή.

Το Wheeling2help ξεκίνησε το 2015, όταν ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, διασχίζοντας 2.500 χλμ. σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες. Ο σκοπός τους, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν να μαζέψουν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».

Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2helpvol 2, με σκοπό αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό των 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη-σταθμός, προκειμένου να παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Ξεκίνησαν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (συμβολικά την ημέρα έναρξης της Παραολυμπιάδας) και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Wheeling2help – Λάβετε μέρος στη μεγάλη γιορτή εθελοντισμού στην Τεχνόπολη
Στιγμιότυπο από τη συγκινητική υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Καβάλας στους ποδηλάτες της Wheeling2help.

Σταθμοί τους θα είναι 20 πόλεις, όπου θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τη συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ αλλά και για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

  • Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Wheeling2help

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος