Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ουάσιγκτον (video)

Ένα επιβατικό τρένο του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak, εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου δρομολογίου σε γραμμή ταχείας κυκλοφορίας η οποία περνά μέσα από την πολιτεία της Ουάσιγκτον και έπεσε από μια γέφυρα σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην πόλη Ντιπόν της κομητείας Πιρς, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό επιβατών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο εκτροχιασμός προκάλεσε “πολλά θύματα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Εντ Τρόγιερ, εκπρόσωπος του τοπικού γραφείου του σερίφη, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό. Η αμαξοστοιχία χτύπησε μερικά αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο, πρόσθεσε, προκαλώντας τραυματισμούς αλλά όχι θανάτους.

Ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού ο εκτροχιασμός του τρένου της Amtrak προκάλεσε «απώλειες ζωής, τραυματισμούς και καταστροφές σε υποδομές».

Η αμαξοστοιχία 501, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σιάτλ-Πόρτλαντ έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Ι5 περίπου στις 07:40 (τοπική ώρα) – 17:40 (ώρα Ελλάδας).

Στο τρένο επέβαιναν 78 επιβάτες και πενταμέλες προσωπικό, επιβεβαίωσε η Amtrak, κάνοντας λόγο αρχικά, για “μερικούς τραυματισμούς”.

«Ο κόσμος ούρλιαζε»

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος