«Εναλλακτικά artοποιήματα»: R.I.C.E. Β.Κωτσάλου, ομάδα Lupus in Fabula, χώρος τέχνης «3 137»

Array

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/01/2018, στις 20:00

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής Μυρτώ Αλικάκη και Χάρης Μαυρουδής υποδέχονται στο πλατό-φούρνο την χορεύτρια και συν-ιδρύτρια του R.I.C.E. Βιτόρια Κωτσάλου και συζητούν μαζί της για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη σωματικότητα, την τυποποίηση της σωματικής έκφρασης μέσω της κοινωνικοποίησης , την διερεύνηση μιας «άλλης» εκπαίδευσης μέσω της σχολής χωρίς δασκάλους του R.I.C.E., αλλά και την θεμελιακή σημασία του ενεργού σώματος ως κατ’ αρχήν εργαλείου ουσιαστικής αυτοπραγμάτωσης, επανεξέτασης των κοινωνικών δομών και αναδιαμόρφωσης του κόσμου.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής τα εναλλακτικά art-ο-ποιήματα «επιστρέφουν» στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν την ομάδα Lupus in Fabula και να ανακαλύψουν την «μαγική» λειτουργία της αφήγησης για μεγάλους.
Τέλος στο τρίτο μέρος της εκπομπής οι εικαστικοί και ιδρυτές του 3 137 Πάκυ Βλασσοπούλου, Κοσμάς Νικολάου και Χρυσάνθη Κουμιανάκη μας εξηγούν πώς οι προσωπικές τους αναζητήσεις, σε συνδυασμό με τα κενά και τις αγκυλώσεις του συστήματος της τέχνης, οδήγησαν στην μετατροπή του εργαστηρίου τους σε έναν πολυσυλλεκτικό, δραστήριο και φιλόξενο χώρο τέχνης.

Παραγωγή: ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Σκηνογράφος :ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ηχολήπτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΟΥΛΗΣ
Μοντέρ : ΜΑΓΔΑ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ
Δ. φωτογραφίας :ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ & ΚΩΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσίαση: Χάρης Μαυρουδής – Μυρτώ Αλικάκη

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/WmcXNEbMPKU” frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen>]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος