Μ. Χαρακόπουλος: Αποφασιστικότητα και σύνεση στις προκλήσεις των Τούρκων

Στη Λέρο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ, που συνοδευόταν από τον Τομεάρχη Τουρισμού, βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνο Κόνσολα, επισκέφθηκε το hot spot, το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα.
Μετά την ενημέρωση που είχε, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, όπου χάρις στην ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη της “Γαύδου’’ απετράπησαν τα χειρότερα, αλλά και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, μας δείχνουν ότι η Άγκυρα προχωρά σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το ίδιο άλλωστε παρατηρούμε και στην Κύπρο, όπου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το πολεμικό της ναυτικό κατά τρόπο πειρατικό, ώστε να σταματήσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ο ελληνισμός πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και σύνεση. Χωρίς μεγαλοστομίες και ψευδολεονταρισμούς, οφείλουμε να εργαστούμε για την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε όλα τα επίπεδα: διπλωματικό, στρατιωτικό, επικοινωνιακό, οικονομικό. Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα, και ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για μια μακρά διαχείρισή του».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ανέφερε ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, αν και σε μικρότερη έκταση, τονίζοντας ότι στη Λέρο η κατάσταση είναι καλύτερη από άλλα νησιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος