Βαρκελώνη: Η Ελλάδα στο μεγαλύτερο συνέδριο ψηφιακής τεχνολογίας (video)

Για έκτη φορά συμμετέχει η Ελλάδα στο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός της ψηφιακής τεχνολογίας, το Mobile World Congress, στο οποίο εταιρείες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις πιο καινοτόμες ιδέες.

Το εθνικό περίπτερο, στο οποίο φιλοξενούνται μικρές και μεγαλύτερες εταιρίες με όλο το φάσμα της ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας στη χώρα, επισκέφθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

«Το μέλλον κάθε χώρας και το μέλλον κάθε τοπικής οικονομίας σχετίζεται με το πώς απορροφά νέες τεχνολογίες, ψηφιακές τεχνολογίες, και να τις δίνει πίσω στους πολίτες είτε ως εφαρμογές είτε ως υπηρεσίες», τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, τόνισε: «Το μέλλον είναι στις κινητές συσκευές. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά με όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να είμαστε σε θέση να δείξουμε ότι η Ελλάδα πλέον έχει να δείξει όχι μόνο κρίση και ανασφάλεια αλλά εξωστρέφεια και καινοτομία».

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ, ενώ βασικοί χορηγοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος για την ελληνική εξωστρέφεια είναι η Eurobank και η Samsung.

«Το παγκόσμιο συνέδριο κινητών επικοινωνιών έχει εξελιχθεί σε μια εικοσαετία απ’ το συνέδριο των παρόχων στο παγκόσμιο συνέδριο της ψηφιακής τεχνολογίας. Σήμερα ό,τι σχεδιάζεται ψηφιακά σχεδιάζεται πρώτα στο κινητό. Η Ελλάδα συμμετέχει πολύ δυναμικά», συνοψίζει ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, Γιώργος Στεφανόπουλος.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί στο MWC και στο 4YFN – Apifon

– Apifon: Εταιρεία επικοινωνίας υπολογιστικού νέφους (cloud), η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη.
– Baggagement: Υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την Αθήνα χωρίς περιττό βάρος.
– Centaur Analytics (Centaur.ag): Πάροχος full-stack λύσεων στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδου
Σχετική είδηση:Λ.Κρέτσος: Αναβαθμισμένη η ελληνική συμμετοχή στο Mobile W. Congress

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος