Ισχυρή έκρηξη στη συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε σήμερα στην περιοχή Καμπλ Μπάι στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί και να τραυματιστούν αρκετοί άνρωποι.

«Το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού καθώς και εννέα τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ισμαήλ Καούσι εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV μετέδωσε ότι και ένα 11χρονο αγόρι που πουλούσε λαχανικά σκοτώθηκε από την επίθεση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 14 αμάχους που τραυματίστηκαν.

Η επίθεση είχε στόχο ένα αυτοκίνητο που μετέφερε ξένους εργαζόμενους.

«Περίπου στις 09:00, έγινε μια έκρηξη κοντά σε ένα όχημα με υπαλλήλους μιας ξένης εταιρείας. Σε αυτό το στάδιο, έχουμε πληροφορίες για τέσσερις πολίτες τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκπρόσωπος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν επεσήμανε: «Έχουμε ενημερωθεί για το περιστατικό και εξετάζουμε την απάντησή μας».

Νωρίτερα, αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην Καμπούλ, στη συνοικία όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες.

Σειρήνες αυτοκινήτων της αστυνομίας και ασθενοφόρων ακούγονται στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, που όμως οι ισλαμιστές αντάρτες απέρριψαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος