Εκπρόσωποι φορέων μιλούν στην ΕΡΤ Χανίων, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη (audio)

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Προηγήθηκε συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, όπου αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα, οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις όλων όσοι ασχολούνται με το θέμα.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η κ. Ζακλίν Πόιτρας, εκ μέρους του Συλλόγου «ΜΑΜΑΚΑ – ΜΑΜΑδες για τηνΚΑνναβη και ο κ. Παναγιώτης Κατιφές, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).
Η κ. Πόιτρας, μεταξύ άλλων, περιέγραψε την προσωπική της εμπειρία τα τελευταία 5 χρόνια που ασχολείται και ερευνά το θέμα, καταγράφοντας και μελετώντας εκατοντάδες περιπτώσεις ασθενών στη χώρα, οι οποίοι καταφεύγουν για ανακούφιση και θεραπεία, σε προϊόντα κάνναβης. Όπως είπε, «έχουμε χιλιάδες χρόνια πείρα όσον αφορά τη χρήση αυτού του θεραπευτικού φυτού- οι παρενέργειές του είναι ευρέως γνωστές και είναι αστείες, μπροστά στις παρενέργειες από τα συμβατικά φάρμακα που μας επιβάλλονται να παίρνουμε για την ασθένειά μας». Ως μητέρα παιδιού με αναπηρία η κ. Πόιτρας ανέφερε το βίωμά της στην επιτροπή της Βουλής λέγοντας: «η κόρη μου έχει πάρει πάνω από 17 διαφορετικά αντιεπιληπτικά φάρμακα στα 17 χρόνια που ζει. Σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Και με όλες τις βαριές παρενέργειες που μπορείτε να φανταστείτε- παρενέργειες που φτάνουν μέχρι το κώμα ή τον θάνατο».
Εκπρόσωποι φορέων μιλούν στην ΕΡΤ Χανίων, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη (audio)

Από την πλευρά του ο κ. Κατιφές επανέλαβε την πάγια θέση του ΕΣΥΝ, τονίζοντας ότι από το 1988 που ιδρύθηκε το Συμβούλιο, βασικό του αίτημα διαχρονικά είναι το «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά».
Το ζήτημα του διαχωρισμού της κάνναβης ή της ιδεολογικής αντιπαράθεσης «μαλακά- σκληρά» ναρκωτικά, έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δεν κλείνει με ένα νομοσχέδιο, πρόσθεσε.
Εκπρόσωποι φορέων μιλούν στην ΕΡΤ Χανίων, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη (audio)
Πρέπει, τόνισε ο κ. Κατιφές να διαχωρίζεται απόλυτα η φυσική κάνναβη από τα σκευάσματα κάνναβης. Να μην νομίζει, δηλαδή, ο οποιοσδήποτε νέος, ότι καπνίζοντας κάνναβη μπορεί να θεραπευτεί.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος