Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αδειοδοτήθηκε το Δημοτικό Σφαγείο Κάσου.
Η απόφαση του Υπουργείου, κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου της Περιφέρειας και σύμφωνα με αυτήν, η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση της Κάσου, δυναμικότητας 100 τόνων κρέατος ετησίως, πληροί πλέον όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για εξαγωγές σε τρίτες χώρες, γεγονός ιδιαιτέρως μεγάλης σημασίας για την οικονομία του νησιού.
Σημειώνεται ότι για το σφαγείο της Κάσου και για τις υπόλοιπες σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις των νησιών, δεν είχε εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος