Δανέλλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την ασύμβατη του σχέση με τους ΑΝΕΛ (audio)

Μιλώντας στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι “θα κάνουμε ως ΑΝΕΛ οτιδήποτε προκειμένου να μην περιληφθεί ο όρος Μακεδονία” (στην επίλυση του Σκοπιανού) ο βουλευτής του κόμματος Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης δήλωσε: Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την ασύμβατη του σχέση με τους ΑΝΕΛ, η οποία φαίνεται ότι, σε κάποια ζητήματα είναι προβληματική.

Ο κ. Δανέλλης ανέφρε ότι, είναι ανοιχτό ζήτημα με πολλές πλευρές και θα πρέπει να υπάρχει μια διεθνής συμφωνία με διεθνείς εγγυητές που θα λύνουν και το θέμα του ονόματος και ότι πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα που μπορούμε σαν χώρα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με την πραγματική τους σημασία, λαμβάνοντας υπόψιν και το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την ΠΓΔΜ.

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα ο κος Δανέλλης εκτίμησε ότι είναι πολύ θετικό ότι οι Ευρωπαίοι με τόσο ξεκάθαρο και σαφή λόγο υποστηρίζουν την ελληνική πλευρά.

Για τους δυο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία ο κος Δανέλλης σημείωσε ότι θα βοηθήσει την εξέλιξη αυτού του θέματος να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο εσωτερικό, γνωρίζοντας ότι ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια με την διαχείριση του θέματος. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Τουρκία – η οποία όπως είπε δεν ήταν αναμενόμενη μετά τις δηλώσεις στήριξης από τη Σύνοδο της Βάρνας- δείχνει ότι οι Τούρκοι επενδύουν σε αυτή την υπόθεση γιατί θέλουν να δημιουργούν ζητήματα τριβής στην Ελλάδα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγαμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος