Φ. Παντιώρα: Στόχος της κυβέρνησης η εκτέλεση έργων υποδομής στα νησιά με προσφυγική ροή (audio)

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έχουμε μια αύξηση γύρω στο 32% των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών, είπε η Φωτεινή Παντιώρα, Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας επισκέφθηκε και τα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να έχει και μια πιο άμεση εικόνα, πρόσθεσε. Από τις κεντρικές προτεραιότητες του υπουργείου για το επόμενο διάστημα είναι η αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών, ενώ θα εισαχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου, επεσήμανε.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, η εκτέλεση σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικών έργων υποδομής στα νησιά σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε η κα Παντιώρα. Η ίδια εξήρε επίσης το πνεύμα ανθρωπισμού των τοπικών κοινωνιών και σημείωσε ότι συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας.

Η Ελλάδα απορρόφησε σχεδόν το 30% του διαθέσιμου προϋπολογισμού των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος υπολογίζεται στο 10%, πρόσθεσε.

Τέλος, η κα Παντιώρα υπενθύμισε ότι η ελληνική ιστορία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσφυγιά και στην κοινωνική μας μνήμη είναι αποτυπωμένοι και οι δυο ρόλοι, τόσο του πρόσφυγα όσο και του υποδεχόμενου τον πρόσφυγα, κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος