Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης είναι παλαιοκομματικού τύπου δεξιός πολιτικός (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρασύρεται από κάποιες δυνάμεις μέσα στο κόμμα του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε: Ο κος Μητσοτάκης είναι δεξιός πολιτικός, το έχει αποδείξει σε όλες τις κρίσιμες φάσεις της πολιτικής του διαδρομής και μάλιστα παλαιοκομματικών χαρακτηριστικών.

Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση Έλληνα δεξιού ηγέτη, πρόσθεσε ο κ Ραγκούσης, νεαρού κατά τα άλλα στην ηλικία, αλλά ακολουθεί δεξιές πολιτικές σε όλα τα πολιτικά θέματα, γιατί είναι δεξιός.

Αναφερόμενος στα θέματα μετεκλογικών συνεργασιών ο κος Ραγκούσης υποστήριξε ότι, υπάρχει έδαφος για διάλογο με τον Σύριζα γιατί υπάρχουν νέα δεδομένα, όπως: η ολοκλήρωση του προγράμματος, η έξοδος της χώρας απο τα μνημόνια, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων και η αναθεώρηση του Συντάγματος. Επίσης, ανέφερε ότι, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί το πλήγμα κατά της διαπλοκής που επιχειρείται, με πρόσφατο παράδειγμα το σκάνδαλο Novartis, το οποίο όπως ανέφερε, είναι σκάνδαλο και όχι σκευωρία.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε ανησυχητικό για το Κίνημα Αλλαγής το γεγονός ότι, ο κόσμος που το εμπιστεύτηκε πριν από μήνες αρχίζει να αναγνωρίζει ότι μέσα στο χώρο υπάρχει διάθεση συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε στους ψηφοφόρους του ψηφίστε με και μετά τις εκλογές θα σας πως εάν θα συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δήλωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι, δεν γίνεται να μην το ξεκαθαρίζει αυτό προεκλογικά το Κίνημα Αλλαγής.  Κάποιοι ψηφοφόροι θα προτιμήσουν να ψηφίσουν απευθείας τη Νέα Δημοκρατία αντί για μία άλλη λύση που θα τους οδηγήσει έμμεσα στο ίδιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια ο κος Ραγκούσης εκτίμησε ότι πράγματι ξεκινά η μεταμνημονιακή περίοδος που δεν θα έχει έκτακτα μέτρα και προαπαιτούμενα, όμως θα έχει αυξημένη παρακολούθηση γιατί, όπως εξήγησε, οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, σε διάφορα θέματα αλλάζει κατά καιρούς στάση.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος