Ανοιχτά τα Πανεπιστημιακά Μουσεία του ΕΚΠΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία του ΕΚΠΑ είναι ανοιχτά για το κοινό, την Παρασκευή 18 Μαΐου, από τις 11 το πρωί, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους με πολλαπλές πολιτιστικές δράσεις και συνέργειες. Επίσης, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Ανοιχτά τα Πανεπιστημιακά Μουσεία του ΕΚΠΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις και ποικίλες δράσεις για να γνωρίσει και να ενημερωθεί ο επισκέπτης για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του Πανεπιστημίου. Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των Μουσείων καθώς και το προσωπικό τους θα προσφέρουν και πάλι στο ευρύ κοινό την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα επί μέρους πανεπιστημιακά τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Ανοιχτά τα Πανεπιστημιακά Μουσεία του ΕΚΠΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία διακρίνονται σε: Μουσεία της Σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδή, Μουσεία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, το Μουσείο Ιστορίας και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Πληροφορίες: 210 368 9748

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος