Παπακώστα: Το «αλλά» στην καταδίκη της βίας δείχνει ότι υπάρχει παρακμή (audio)

Η βουλευτής της Β΄ Αθηνών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης Ν.Ε.Ο Κατερίνα Παπακώστα, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου (στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Το «αλλά» στην καταδίκη της βίας δείχνει ότι υπάρχει παρακμή» είπε η κα Παπακώστα, αναφερόμενη στις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να βρούμε τους λόγους, που οδήγησαν σε παρακμή τον αξιακό μας κώδικα και μας οδήγησαν στην κρίση.

Η βουλευτής, αναφερόμενη συχνά στην μετριοπάθεια ως σημαντικό χαρακτηριστικό, που πρέπει να έχει η πολιτική ζωή, υποστήριξε ότι στην ΝΔ «έχει κυριαρχήσει η ακραία επιθετική ρητορική στο ύφος και το ήθος της πολιτικής συμπεριφοράς» και οριοθέτησε την πολιτική κίνηση Ν.Ε.Ο στο Κέντρο και την μετριοπαθή κοινωνική Δεξιά. Προανήγγειλε μάλιστα την εξέλιξη της πολιτικής κίνησης σε κόμμα.

«Ξεχασμένη εδώ και καιρό η κοινωνική ατζέντα ανάμεσα στις συγκρούσεις ενός πολιτικού πεδίου, που θυμίζει αρένα», υπογράμμισε η κα Παπακώστα, η οποία δήλωσε πως θα υπερψηφίσει την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, εφόσον πάει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, τόνισε την ανάγκη «η λύση να μην είναι προσωρινή, αλλά βιώσιμη» και είπε πως στην περίπτωση, που η κυβέρνηση φέρει μία ολοκληρωμένη αξιοπρεπή λύση, η Βουλή και η ίδια θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος