Τα Φερόε έβαλαν ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες της εθνικής

Σε εφιάλτη για την εθνική ομάδα εξελίσσονται τα προκριματικά του EURO 2016, καθώς για έκτο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε χωρίς τη χαρά της νίκης. Η εθνική ομάδα στον… τελικό όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έχασε στο Τορσάβν από τα Νησιά Φερόε με 2-1, παρέμεινε τελευταία στον έκτο όμιλο και έχασε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει την πρόκριση της στη τελική φάση μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ αφού πλέον δεν προλαβαίνει. Η Ουγγαρία νωρίτερα που νίκησε στη Φινλανδία, πλασαρίστηκε τρίτη στον όμιλο με 11 βαθμούς, ενώ η εθνική έχει μόλις δύο… Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί που δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα για την εθνική, είναι κατά κύριο λόγο οι εμφανίσεις της και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που φέρνει, καθώς δύο φορές το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο από τα Νησιά Φερόε… Τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν απομείνει για την εθνική για να ολοκληρωθεί αυτός ο εφιάλτης, πρέπει να αποδειχθούν μια καλή ευκαιρία για ανασυγκρότηση για τις επόμενες διοργανώσεις που θα έρθουν αφού το Euro 2016 αποτελεί ήδη παρελθόν… Οι Χάνσον στο 32’ και Όλσεν στο 70’ πέτυχαν τα τέρματα των Φερόε, ενώ για την εθνική μείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84’.

Στον… τελικό τα Φερόε έκαναν την πρώτη ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Έντμουντσον ενώ στο 6’ απείλησαν και πάλι με τον ίδιο παίχτη με τον Καρνέζη να διώχνει. Η εθνική ισορρόπησε και μάλιστα στο 32’ άγγιξε το γκολ με το πλασέ του Μήτρογλου, όμως όχι μόνο δεν έγινε το 0-1, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν. Με σέντρα του Βατνάμαρ ο Χάνσεν με πλασέ στη γωνία νίκησε τον Καρνέζη για το 1-0. Η εθνική μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσε για την ισοφάριση με κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Καρέλη στο 53’. Τρία λεπτά αργότερα ακυρώθηκε τέρμα του Μήτρογλου ως επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη και στο 70’ ήρθε η απόλυτη καταστροφή. Πάλι με σέντρα του Βατνάμαρ ο Όλσεν με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Καρνέζη για το 2-0.  Η εθνική έφτασε στο γκολ της τιμής με το τέρμα του Παπασταθόπουλου που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κίτρινες: Μπενιάμινσεν, Μπ. Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Ολσεν – Τοροσίδης, Καρέλης

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Νησιά Φερόε (Λαρς Ολσεν): Νίελσεν, Α. Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Μπ. Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (13′ Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74΄ Ο Φαερό), Έντμουντσον (92΄ Γιόενσεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (81΄ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46′ Νίνης), Φετφατζίδης (71΄ Κολοβός), Καρέλης, Μήτρογλου.

Διπλό της Ουγγαρίας στη Φινλανδία

Με γκολ του Σέμπερ στο 82ο λεπτό η Ουγγαρία έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από το Ελσίνκι κερδίζοντας με 1-0 την Φινλανδία στην 6η αγωνιστική του 6ου προκρτιματικού ομίλου του EURO 2016 όπου μετέχει η εθνική. Με τη νίκη αυτή οι Μαγιάροι εδραιώνουν την τρίτη θέση του ομίλου και έχουν ελπίδες ακόμα και για την δεύτερη.

Φινλανδία: Χραντέκλι, Μοϊσάντερ, Ερεμένκο, Π. Χετεμάι, Πούκι (46′ Ρίσκι), Αρκιβούο, Σπαρβ, Χάλστι, Ματίλα (85′ Πογιανπάλο), Χαμαλάινεν, Ράιταλα.

Ουγγαρία: Κίραλι, Λανγκ, Καντάρ, Ντούντζακ (88′ Α. Σιμόν), Τόσερ, Γκέρα, Σάλαϊ (77′ Νίκολιτς), Φιόλα, Στίεμπερ, Πρίσκιν (46′ Νέμεθ), Ζουχάζ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος