Νέες ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα Ζαχαρώδη προϊόντα

Στην υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με τους εργοδότες των Ζαχαρωδών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).

Οι ΣΣΕ ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Βιομηχανίες / Βιοτεχνίες και στα πάσης φύσεως Εργαστήρια με διάρκεια ισχύος έως 31.12.2019.

Νέες ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα Ζαχαρώδη προϊόνταΕπίσης η ομοσπονδία αναφέρει ότι: “Οι νέες συμφωνίες ενσωμάτωσαν το περιεχόμενο της Δ.Α ΠΕΝΤ. 7/2016 Ζαχαρωδών Προϊόντων σε δύο διακριτές ΣΣΕ λόγω της επιμονής των εργοδοτικών οργανώσεων στο διαχωρισμό, επικαλούμενες το ασύμβατο μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας των βιομηχανιών και των εργαστηρίων.

Νέες ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα Ζαχαρώδη προϊόνταΟι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2018 και θα αυξηθούν από 01.01.2019 κατά ποσοστό 1%.

Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για ικανοποιητικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, έρχεται τώρα η υπογραφή αυτών των συλλογικών συμβάσεων με τη συμβολική αύξηση 1% στο δεύτερο έτος, που βάζει τέλος στις συνεχείς μειώσεις μισθών από τους ΣΕΒ/ΕΒΒΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ/ΟΕΖΕ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος