Χανιά: Τελευταίες παραστάσεις για τα “Μαύρα λουστρίνια” (audio)

Array

Την θεατρική παράσταση “Τα μαύρα λουστρίνια” της Μάρως Δούκα φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στα Χανιά. Σήμερα Παρασκευή 15/6 θα δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις, στις 7 το απόγευμα και στις 9:15 το βράδυ. Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η Μαρίνα Πανηγυράκη, που έχει κάνει τη διασκευή, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί στην παράσταση. Όπως είπε, στη συγκεκριμένη παράσταση παρακολουθούμε έναν διάλογο σε δύο άξονες: στον ένα παρουσιάζεται το πώς έγινε η Μάρω Δούκα συγγραφέας μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και στον άλλο άξονα περιγράφονται γεγονότα της ζωής της, από τα παιδικά της χρόνια στα Χανιά, τα νεανικά στην Αθήνα και τελικά στο πώς αυτή η διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης δεν σταματάει ποτέ.Χανιά: Τελευταίες παραστάσεις για τα “Μαύρα λουστρίνια” (audio)
Η παράσταση, θα παρουσιαστεί, επίσης, την Κυριακή 17 και την Δευτέρα 18/6 στο Ηράκλειο στο χώρο «Διατηρητέο» στις 21:15, ενώ από τον Οκτώβριο θα «ανέβει» στην Αθήνα.

Όπως λέει και η ίδια η Μάρω Δούκα, «Ποτέ δεν ταξίδεψα αλλού και να μη θυμηθώ τα Χανιά. Ποτέ δεν προσπάθησα να περιγράψω άλλο τόπο και να μη σκεφτώ το δικό μου».

Χανιά: Τελευταίες παραστάσεις για τα “Μαύρα λουστρίνια” (audio)Φορώντας τα μαύρα λουστρίνια, δυο γυναίκες ενσαρκώνουν επί σκηνής τα πολλά πρόσωπα της συγγραφέως Μάρως Δούκα. Περπατούν στα μονοπάτια απ’ όπου έχει περάσει. Βλέπουμε την διαδρομή της από παιδί σε γυναίκα, από το εγώ στο εμείς, από το παρελθόν στο παρόν, από τα Χανιά στην Αθήνα.

Μέσα από εσωτερικές συγκρούσεις, αμφιβολίες και αγωνίες αλλά και μέσα από την σχέση με τον τόπο και τις ρίζες της η συγγραφέας ψάχνει να βρει την αυθεντική της φωνή και την βαθύτερη σχέση με τον εαυτό της.

Ένα έργο για την περιπέτεια της γραφής, την περιπέτεια της ζωής.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Μαρίνα Πανηγυράκη
Σκηνική μουσική: Γιάννης Κατσικανδαράκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Χρύσα Κουρτούμη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Καρρά
Παίζουν: Μαρία Μπρανίδου, Μαρίνα Πανηγυράκη

Η γενική είσοδος θα είναι 10 €.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Πανηγυράκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος