Κατόπιν συνεννόησης οι επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα λέει η Α. Μέρκελ

Οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα  να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά, τόνισε η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της για τα θέματα ασύλου.

Η κα Μερκελ  εξήγησε ότι , αυτό που ήταν πολύ σημαντικό και για τον, αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ είναι η μέριμνα να μην μπουν καν στην Γερμανία, αυτοί που έρχονται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, από την Ελλάδα. Σημαντικό για μένα, πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος,  είναι αυτό να μην γίνει χωρίς συνεννόηση με την Ελλάδα. Να μην τριγυρνούν άσκοπα ώστε πιθανόν να μπουν στην Γερμανία από κάποιο άλλο συνοριακό πέρασμα, αλλά να συμφωνήσουμε μια διαδικασία ώστε να επαναπροωθούνται στην Ελλάδα για να γίνεται εκεί η διαδικασία ασύλου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί  μόνο εκεί, όπου υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο ZDF.

Η Καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιθυμία του κυβερνητικού εταίρου της  να μπει περισσότερη τάξη στο θέμα της δευτερογενούς μετανάστευσης, έχει εκπληρωθεί.

Όπως είπε,συζητώντας με την Ελλάδα όσοι είναι εγγεγραμμένοι εκεί να επαναπροωθηθούν στην χώρα χωρίς να έχουν μπει στην Γερμανία, κατευθείαν στα σύνορα και συμφωνημένα». Αυτό, συνέχισε η κυρία Μέρκελ, συμφωνήθηκε τώρα πολιτικά και θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης έως το τέλος Ιουλίου. Πρόσθεσε τέλος  ότι με την Ιταλία δεν κατέστη αυτή τη στιγμή εφικτή μια συμφωνία

Σχεική είδηση: Τη συνέχιση της συνεργασίας CDU-CSU θέλει η Μέρκελ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος