Παράταση στην έκθεση της Ναταλίας Μελά

Παρατείνεται ως τα τέλη Δεκεμβρίου η έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά που φιλοξενείται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Παράταση στην έκθεση της Ναταλίας ΜελάΗ έκθεση συνεχίζεται με μια μικρή αναδιάταξη, λόγω της αύξησης του πλήθους των επισκεπτών του Μουσείου κατά τους θερινούς μήνες.
Στις πτέρυγες της Γλυπτοθήκης του Ιστορικού Μουσείου–σε έναν πρωτότυπο διάλογο του παρελθόντος με το παρόν– ψαλίδια, ελατήρια, σκεπάρνια, αλυσίδες δίνουν υπόσταση στα μικρά ζώα και πουλιά, στα εργαλεία και στους πολεμιστές της Ναταλίας Μελά που αναπτύσσονται δίπλα στα λίθινα και τα μαρμάρινα γλυπτά της βυζαντινής και της ενετικής περιόδου. Με την πολύτιμη συμβολή της Αλεξάνδρας Τσουκαλά, κόρης της γλύπτριας, η έκθεση συνιστά μια συμπυκνωμένη καταγραφή του έργου της Μελά που μυεί τον επισκέπτη στην τεχνοτροπία της readymade γλυπτικής.

Παράταση στην έκθεση της Ναταλίας ΜελάΤην έκθεση του Ιστορικού Μουσείου, συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο (ελληνικά, αγγλικά), που διανέμεται δωρεάν, μ’ ένα σύντομο αλλά περιεκτικό κείμενο του Αλέκου Λεβίδη σχετικά με την περίοδο των έργων που εκτίθενται στο Ι.Μ.Κ. και αποσπάσματα από κρίσεις του Δημήτρη Πικιώνη για έργα της καλλιτέχνιδας που είχαν εκτεθεί τη δεκαετία του ’60.
Προσφάτως έγινε παρουσίαση ready made γλυπτών από μαθητές του Ηρακλείου στο Ι.Μ.Κ., ενώ οργανώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμέρους δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, κάτι που δείχνει πως η έκθεση, θα συνεχίσει να αποτελεί δημιουργική πηγή μάθησης και έμπνευσης για την εκπαιδευτική κοινότητα κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος