Χανιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα ορεινά της Σπίνας

Σε εξέλιξη είναι η μάχη με τις φλόγες στα ορεινά του οικισμού Σπίνα στο Δήμο Κανδάνου – Σελίνου. Το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί πια τον οικισμό, αλλά εξακολουθεί να κατακαίει δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε εκ νέου ρίψεις νερού, το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov.

Η φωτιά –που ξέσπασε στις 12 χθες το μεσημέρι- αρχικά εξελίχθηκε κοντά σε μικρό οικισμό από τους κατοίκους του οποίου ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους να μεταφερθούν σε άλλο σημείο ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση κοντά στο κύριο μέτωπο. Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε από την ορεινή περιοχή των ανεμογεννήτριων στη Σπίνα, μέχρι το χωριό φτάνοντας και στα ανατολικά κοντά στην περιοχή των Παλαιών Ρουμάτων.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, με 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, τρία πεζοπόρα τμήματα υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου – Σελίνου και του δήμου Πλατανιά , εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov από τα Χανιά και από το Ηράκλειο.
Από την φωτιά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια καθώς και σε κτηνοτροφικές περιουσίες που υπάρχουν στην περιοχή ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς χθες το μεσημέρι, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης καθώς και ο Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος