ΛΑΣ Σάμου: Να ενταθεί ο αγώνας για απεγκλωβισμό των προσφύγων- αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έδωσαν την Δευτέρα 23 Ιούλη οι Περιφερειακοί , Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το μεγάλο θέμα του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα μας.
Κατηγορηματική ήταν η θέση να μην γίνει νέο χοτσποτ στο νησί , να καταργηθεί το υπάρχον και οι πρόσφυγες να μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Διευκρινίστηκε ότι όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις, δεν λένε όχι σε νέο χοτσπότ , αντίθετα έχουν μπει σε διάλογο με την κυβέρνηση για το που θα γίνει.
Τονίστηκε ότι ο λαός του νησιού πρέπει να δει τους πραγματικούς ενόχους που προκαλούν τη προσφυγιά , να στοχεύσει σωστά στον αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις του και να απομονώσει όσους βρήκαν ευκαιρία να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως διατυπώθηκαν ση συνέντευξη Τύπου είναι:
1) Κανένα νέο ΚΥΤ ή κλειστή φυλακή για παραβατικούς σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού. Τα νησιά και η Σάμος με την ιδιαιτερότητα των περιορισμένων γεωγραφικών χώρων , δεν μπορούν να σηκώνουν την τεράστια επιβάρυνση με επιπτώσεις σε όλου ς τους τομείς της καθημερινής ζωής. ΚΑΝΕΝΑ ΧΟΤΣΠΟΤ στα νησιά.
2) Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων από τα νησιά και την Ελλάδα, με προορισμό τις χώρες που επιθυμούν. Σημειώνουμε ότι μόνο το 0,4% δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Κατάργηση των χοτ σπότ. Ολιγοήμερη φιλοξενία σε ανοιχτά κέντρα σε όσους έρχονται εδώ, καταγραφή και προώθησή τους σε ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η αποσυμφόρηση που προτείνουν οι 5 δήμαρχοι δεν είναι το ίδιο με τον απεγκλωβισμό και την κατάργηση των ΚΥΤ στα νησιά που διεκδικούμε εμείς. Η αποσυμφόρηση δεν αμφισβητεί την λειτουργία χοτ σπότ, τη θεωρεί δεδομένη και έχει μερικώς γίνει επανειλημμένα, χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, γιατί εγκλωβίζονται οι καινούργιοι που έρχονται.
3) Αποζημιώσεις όλων όσοι αποδεδειγμένα έχουν πάθει ζημιές από την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο και ευρύτερα στη περιοχή της πόλης.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντώνης Δράκος περιφερειακός σύμβουλος, οι Κώστας Τζίχας, Θεανώ Σαρρηγεωργίου δημοτικοί σύμβουλοι, και οι Μανώλης Ζαρμπάνης, Παύλος Παπανικολάου, Κώστας Παπαδόπουλος, Πέτρος Σοφιανός, Σοφία Παπανικολάου, Νίκος Φτυνογιάννης τοπικοί σύμβουλοι.
Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της, Δήμητρα Παντάπαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος