Ύδρευση σε Βάμο και Γεωργιούπολη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι»

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», το έργο: «Ύδρευση Αστικής- Τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του Ανατολικού Τμήματος ΔΕ Βάμου Δήμου Αποκορώνου».

Η ένταξη αφορά ένα μεγάλο ενιαίο έργο που περιλαμβάνει δύο επιμέρους έργα ύδρευσης, στις Δ.Ε. Βάμου και Γεωργιούπολης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.830.770,32€ (χωρίς ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι, αυτά τα έργα ύδρευσης δεν χρηματοδοτούνται και δεν δημοπρατούνται με ΦΠΑ, γι’ αυτό και υπάρχει η διαφορά με τον συνολικό μικτό προϋπολογισμό των 3,5 εκ. ευρώ που από το περασμένο έτος είχαμε ανακοινώσει.

Υπενθυμίζεται, πως τα έργα αυτά υπεβλήθησαν στο ΠΕΠ Κρήτης, αλλά παρά το γεγονός πως οι μελέτες αξιολογήθηκαν θετικά για την πληρότητά τους, δεν εντάχθηκαν λόγω σφάλματος της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Επειδή όμως, επρόκειτο για ώριμα έργα υψηλής προτεραιότητας και ήταν θέμα χρόνου η χρηματοδότησή τους, με το που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και η σχετική με υδρεύσεις πρόσκληση, άμεσα πριν 1,5 μήνα ο δήμος Αποκορώνου υπέβαλε τα 2 αυτά έργα, τα οποία και χρηματοδοτήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για δύο εξαιρετικά σημαντικά έργα ύδρευσης, τα οποία θα αποδειχθούν καθοριστικά για το αναπτυξιακό μέλλον του Αποκόρωνα, επιλύοντας τα δύο μεγαλύτερα υδρευτικά θέματα του δήμου, καθώς εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες ποσότητες πόσιμου ύδατος στην Ανατολική Δημοτική Ενότητα Βάμου και στην τουριστική περιοχή από Γεωργιούπολη έως Καβρό.

Επίσης, τα έργα αυτά είναι κρίσιμα για την περιβαλλοντική προστασία των πηγών Αρμένων και της Λίμνης του Κουρνά, που πλέον δεν θα επιβαρύνονται από τις αντλήσεις για την κάλυψη και της ύδρευσης των δύο περιοχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος