Λασίθι: Εντοπισμός ανθρώπινων οστών στη νήσο Χρυσή

Εντοπισμός οστών προερχόμενων από ανθρώπινο σκελετό, στη νήσο Χρυσή, απασχολεί τις αρχές.

Ένας τουρίστας βρήκε την περασμένη Παρασκευή μια σακούλα με οστά και  ενημέρωσε  το Λιμεναρχείο και το Τμήμα Ασφάλειας στην Ιεράπετρα, αποστέλλοντας, ηλεκτρονικά, σχετικές φωτογραφίες του ευρήματος.

Ύστερα από σχετική συνεννόηση της Αστυνομίας με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αστυνομικοί, λιμενικοί μαζί και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπαδάτος,  βρέθηκαν τη Χρυσή.

Από την αυτοψία που έγινε στη θέση, όπου ο  τουρίστας εντόπισε τα οστά, οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί βρήκαν κάτω από θάμνο, μια σακούλα απορριμμάτων η οποία περιείχε πολλά οστά, ενώ η σακούλα, από τη φθορά που είχε υποστεί το πλαστικό υλικό, εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να είχε τοποθετηθεί εκεί τουλάχιστον 3 – 4 χρόνια πριν.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα οστά ανάγονται στην ενετική ή στη βυζαντινή περίοδο, άρα είναι ηλικίας τουλάχιστον 400 ετών.

Όπως έγινε γνωστό τα οστά κατέληξαν στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης, στην Παχειά Αμμο, όπου θα μελετηθούν από εξειδικευμένη οστεοαρχαιολόγο, εφαρμόζοντας τις απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις. – Σοφία Θεοδωράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος