Εννιά μετάλλια ο απολογισμός της Ελλάδας στο Μπακού

Εννιά μετάλλια κατέκτησε συνολικά η χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, που ολοκληρώθηκαν απόψε. Ο αριθμός των μεταλλίων κρίνεται ικανοποιητικός αν και θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις οι Έλληνες αθλητές φλέρταραν με το βάθρο των νικητών.

Στη κορυφή βέβαια το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και ακολουθούν τα 4 ασημένια και τα ισάριθμα χάλκινα με τα οποία κατετάγη η Ελλάδα στην 28η θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Σε ομαδικό επίπεδο, η υδατοσφαίριση έλαμψε τόσο στους έφηβους όσο και στις νεανίδες, που πήραν την 3η θέση. Σε ατομικό επίπεδο, η ενόργανη γυμναστική και κολύμβηση έδωσαν από δύο μετάλλια, το τζούντο, το καράτε και η σκοποβολή έδωσαν από ένα.

Τέλος, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έγινε ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος