Σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών με προγραμματισμό για μεταφορά 8.882 προσφύγων-μεταναστών

Στο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, καθώς και στον προγραμματισμό για μέχρι τέλος του χρόνου της μετακίνησης 8.882 προσφύγων και μεταναστών, από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Αιγαίου, η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Εριφύλη Χιωτέλλη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν αναχωρήσει από τα νησιά 3.047 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσει η αποσυμφόρηση και μέχρι το τέλος της χρονιάς με την μετακίνηση άλλων 3.674 προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον έχουν εξασφαλιστεί 2.161 μισθωμένες θέσεις σε κτίρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα μετακινηθούν από τα νησιά μέχρι το τέλος του χρόνου σε 8.882.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η κα Χιωτέλλη το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέχρι τέλος Αυγούστου την δημιουργία 1.505 θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα και μέσα στο πρώτο 20ημερο του Σεπτεμβρίου την δημιουργία άλλων 1.542 θέσεων. Για τους επόμενους τρεις μήνες και συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η δημιουργία 1.474 θέσεων, τον Νοέμβριο 1000 θέσεων και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 1200 θέσεων.

Όπως ανέφερε η κα Χιωτέλλη η αποσυμφόρηση προχωρά κανονικά, όμως οι ιδιαίτερα αυξημένες ροές τον μήνα Αύγουστου δεν έχουν ανεβάσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. «Η Μόρια θα πρέπει να φτάσει στα επίπεδα χωρητικότητάς της και σ’ αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» τόνισε η κα Χιωτέλλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος