“Στόχος του ΔΗΠΕΘΕΚ η πολύπλευρη ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας σε ολόκληρη την Κρήτη”. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

Απαντήσεις στην κριτική, τα δημοσιεύματα, αλλά και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος, όσο και το ΔΗΠΕΘΕΚ, έδωσε σήμερα, μιλώντας στης ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου της Κρήτης, Νάσος Αθανασόπουλος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος παρουσίασε το καθεστώς λειτουργίας, αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που συχνά λειτουργούν ως τροχοπέδη στη λειτουργία του θεάτρου, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη έγκριση, από το Δημοτικό Συμβούλιο, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου και ΔΗΠΕΘΕΚ, διευκρίνισε ότι απαιτείται πολύς χρόνος για την εκταμίευση των χρημάτων που προβλέπει η σύμβαση, κυρίως λόγω νομικών ζητημάτων. Η σύμβαση είναι τριετούς διάρκειας κι αυτό σημαίνει ότι, μέχρι το 2020, θα υπάρχει σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του θεάτρου, πρόσθεσε. Σχετικά με τους Δήμους – μετόχους του ΔΗΠΕΘΕΚ, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι ήταν πάντα συνεπέστατοι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο θέατρο.
Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έκανε λόγο για απαξίωση του σώματος από τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι ουδέποτε λειτούργησε απαξιωτικά και ότι πάντα παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις όταν υπάρχει λόγος και όταν προσκαλείται από οποιαδήποτε παράταξη.
Πρώτη προτεραιότητα του ΔΗΠΕΘΕΚ και της διοίκησής του είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε ο κ Αθανασόπουλος και ανάφερε ως παράδειγμα τα παραρτήματα του θεάτρου, την Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή, που λειτούργησε φέτος στην Κίσαμο και τον Πλατανιά, με προοπτική το φθινόπωρο να λειτουργήσουν αντίστοιχες σκηνές σε Αποκόρωνα και Ηράκλειο.
Με συνεχή παρουσία, με παράλληλες εκδηλώσεις, με σεμινάρια και παραγωγές σε άλλες πόλεις της Κρήτης, καλύπτεις θεατρικά ολόκληρο το νησί, και όχι μόνο πηγαίνοντας να παρουσιάσεις μια θεατρική παράσταση, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΚΕΚ, απαντώντας στην κριτική για ελλιπή παρουσία του θεάτρου από την ενδοχώρα της Κρήτης.
Ακούστε εδώ τη συζήτηση με τον κ. Νάσο Αθανασόπουλο:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος