Χατζηδάκης: Ο ανασχηματισμός ακύρωσε το μήνυμα για αντιδεξιό μέτωπο (audio)

Για κούφιο ανασχηματισμό που ακύρωσε το μήνυμα του πρωθυπουργού για δημιουργία αντιδεξιού μετώπου, έκανε λόγο στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξή του στον Ξενοφώντα Ζηκίδη και την Έλενα Καραγιάννη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι, ο πρωθυπουργός έκανε ένα ακόμη εντονότερο άνοιγμα προς τον κ. Καμμένο και συμπεριέλαβε την κα Παπακώστα, ενώ σημείωσε ότι ακύρωσε και το παράλληλο αφήγημα περί ανανέωσης και ότι ο Σύριζα εκφράζει το νέο, γιατί έβαλε στην κυβέρνηση υπουργούς του Παπανδρέου και του Σαμαρά.

Η κυβέρνηση αυτή θα είναι όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Τσίπρα – Καμμένου, πρόσθεσε, που το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να πάνε τη χώρα πίσω, κάνοντάς την πρωταθλήτρια στη φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

Για τις συντάξεις δήλωσε ότι, όταν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δεχτεί αίτημα από τους δανειστές για μείωση των συντάξεων γιατί η ευρωπαϊκή αναλογιστική αρχή θεωρούσε βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Το ζήτημα προέκυψε το 2016, σημείωσε, γιατί η οικονομία είχε οπισθοδρομήσει και γιατί οι προβολές που έγιναν για το μέλλον από τους αναλογιστές της Τρόικα και ιδίως του ΔΝΤ έβγαζαν μη βιώσιμο το σύστημα. Επομένως, ήταν κόστος του λαϊκισμού και δημαγωγίας αυτής της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, και παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι βγήκαμε από το μνημόνιο, οι δανειστές είναι εδώ και δυστυχώς θα έχουν και τον τελικό λόγο.

Σε ερώτηση για τις συλλογικές συμβάσεις, ανέφερε, ότι υπάρχει σήμερα η διαστρέβλωση ότι δεν ισχύουν, ενώ όλοι ξέρουν ότι συλλογικές συμβάσεις είναι και η εθνική και οι κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που αντιδιαστέλλονται με τις ατομικές και υπογράφονται τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που προτείνει η ΝΔ, πρόσθεσε, είναι ότι όταν οι ίδιοι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης με το συνδικάτο τους αποφασίσουν για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν, είτε γιατί η επιχείρηση κινδυνεύει, είτε γιατί υπάρχουν ειδικές συνθήκες, να κάνουν μια σύμβαση ειδικής ισχύος και ειδικού σκοπού με τη δική τους υπογραφή να μην έρθει κάποιος απέξω, όπως το υπουργείο εργασίας, να τους πει ότι δεν ισχύει αυτό που υπογράψατε γιατί εγώ ξέρω καλύτερα το συμφέρον σας.

Δεν έχουμε δει στην Ελλάδα περιπτώσεις επιχειρήσεων που πήγαν στην Τουρκία, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή άλλες χώρες για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, και την πάτησαν οι εργαζόμενοι με αυτήν την υποτιθέμενη φιλεργατική πολιτική.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος