Μνήμη Μικράς Ασίας από το Φάρο Βαρβασίου Χίου

Με την προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ για τη Σμύρνη «Τη Νύμφη του Αιγαίου» της φιλολόγου Λίλας Παπαδημητρίου το μικρασιατικό σωματείο Φάρος Βαρβασίου Χίου πραγματοποιεί αφιέρωμα με θέμα «το καύχημα της Ιωνίας» για τη Σμύρνη.
96 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, ο σύλλογος τιμά «τη Μεγάλη Θυσία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αλησμόνητων Πατρίδων» με την προβολή του ντοκιμαντέρ την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην εστία του.
Παράλληλα διεξάγεται ο 17ος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τη Μικρά Ασία στη μνήμη Ανδρέα Αξιωτάκη, που για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου.
Εξάλλου την Κυριακή16 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μικρασιατικής Μνήμης στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στο Βαρβάσι.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα μιλήσει για την Ημέρα η πρόεδρος του Φάρου Βαρβασίου- εκπαιδευτικός Γεωργία Χούλη και στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει Ιερά Πομπή από τον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι στον έφιππο ανδριάντα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα· όπου θα τελεσθεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Με πλωτό σκάφος του Λιμενικού, επίσης θα γίνει ρίψη Στεφάνου Μνήμης στην είσοδο του κεντρικού Λιμένα Χίου στη μνήμη όσων έπεσαν στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Επίσης τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο Φάρος Βαρβασίου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τελεί για πρώτη φορά στη Χίο την Ημέρα Μνήμης του Ελληνισμού της Μικρασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος