Διώκεται ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για τις κινητοποιήσεις λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής

Με πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών, που έκαναν τη σχετική καταγγελία, η αποκεντρωμένη διοίκηση καλεί το Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, σε απολογία για τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κασιμάτης καλείται να  δώσει εξηγήσεις για το κλείσιμο των σχολείων τις μέρες της δίκης και όλα αυτά ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένεται να καταθέσουν τα μέλη της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κορυδαλλού, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, όπως προκύπτει και από σειρά αποφάσεων και ανακοινώσεων που έχει εκδώσει και βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Διώκεται ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για τις κινητοποιήσεις λόγω της δίκης της Χρυσής ΑυγήςΤο ert.gr επικοινώνησε με το Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Διαμαρτυρόμενη για το γεγονός η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: “Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού βέβαια δεν έδρασε μόνος του αλλά με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, την συμπαράσταση όλων των Δημάρχων της περιοχής και της Περιφέρειας Πειραιά, την στήριξη Επιτροπής Αγώνα φορέων της περιοχής με συμμετοχή Συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών συλλόγων ΕΛΜΕ και Δασκάλων, δημοτικών παρατάξεων, βουλευτών της Β Πειραιά και της ΚΕΕΡΦΑ.

Είναι όμως πρόκληση να στήνονται «Δημαρχοδικεία» όταντο ίδιο το κράτος, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν δώσει λύσει στο αίτημα των δημοτών και της πολιτικής αγωγής για την μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, ώστε να υπάρχει δημοσιότητα, πρόσβαση των μαρτύρων αλλά και να μην εμποδίζετε η λειτουργία των σχολείων και της πόλης

Διώκεται ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για τις κινητοποιήσεις λόγω της δίκης της Χρυσής ΑυγήςΑς σταματήσει επιτέλους η υποκρισία! Η δίκη χρειάζεται να μεταφερθεί στο Εφετείο Αθηνών και θα είναι υπόλογος ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν αντί για την μεταφορά της δίκης, οι κρατικές υπηρεσίες ασχολούνται με το να νουθετήσουν ένα ανυπάκουο Δήμαρχο.

Το 61.3% του ΟΧΙ είχε στη καρδιά του την διάθεση του ελληνικού λαού να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς των Τροϊκανών και των ντόπιων στηριγμάτων τους και την προσπάθεια πραξικοπηματικής επιβολής των μνημονίων. Ήταν το ΟΧΙ για την στήριξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας και η ΚΕΕΡΦΑ έδωσε τη μάχη για τη νίκη μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Το μήνυμα αυτό φαίνεται ότι πρέπει να σταλεί και σε μηχανισμούς του κράτους που λειτουργούν αυταρχικά νοσταλγώντας τις μέρες της άγριας καταστολής και της συνεργασίας κράτους και ναζί. Ποιοι άραγε κάνουν πλάτες στους ναζί της Χρυσής Αυγής καλώντας σε απολογία το Δήμαρχο Κορυδαλλού;

Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό παρών στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιούλη στις φυλακές Κορυδαλλού”.

Φωτο: αρχείο Δήμου Κορυδαλλού

Σχετική είδηση: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατάθεση των γονιών του Π. Φύσσα – συλλαλητήριο στις φυλακές Κορυδαλλού στις 9 Ιουλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος