«Η Ιστορία πίσω από το μύθο» στην ΕΡΤ1

Το επεισόδιο με τίτλο «Η αλήθεια για το θάνατο του Ρασπούτιν» (Rasputin: A mysterious deathτης σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία πίσω από το μύθο» (Secrets of History: Cracking the case), παραγωγής Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στις 18:15.

Αγία Πετρούπολη, 1916, ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Ο Νικόλαος Β΄ είναι αυτοκράτορας της Ρωσίας και μαζί με την τσαρίνα Αλεξάνδρα έχουν πέντε παιδιά, τέσσερις κόρες και έναν γιο, τον Αλεξέι. Η αυλή της Αγίας Πετρούπολης είναι η πλέον πολυτελής του κόσμου, αλλά αυτή η αυτοκρατορία ζει τις τελευταίες της στιγμές. Ένα δράμα στοιχειώνει την αυτοκρατορική οικογένεια, ο μικρός τσάρος πάσχει από ανίατη ασθένεια, μυστικό πολύ καλά κρυμμένο. Στις 19 Δεκεμβρίου 1916 τα χαράματα ένα πτώμα ξεβράζεται στον ποταμό Νέβα κάτω από τη γέφυρα Πετρόφσκι στην έξοδο της Αγίας Πετρούπολης.

Το πτώμα είναι του Ρασπούτιν, του μυστικού σύμβουλου του τσάρου και της τσαρίνας και του πιο μισητού ανθρώπου στη Ρωσία. Το πτώμα είναι φοβερά κακοποιημένο και το νέο κυκλοφορεί σαν αστραπή στην πρωτεύουσα. Τι συνέβη στον Ρασπούτιν, το γνωρίζουμε; Την ίδια μέρα γίνεται η νεκροψία στη στρατιωτική ακαδημία.

Σκηνοθεσία: Agnès Grosseman.

Παραγωγή: Martange Productions / Io Production / France Télévisions.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος